ΑΘΗΝΑ
12:26
|
01.07.2024
«Οι κυβερνήσεις των δυο χωρών ανταγωνίζονται για το ποιος θα πρωτοστατήσει στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια», επισημαίνει το ΚΚΕ.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η ημερομηνία που επέλεξε για την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο κύριος Ράμα είναι οπωσδήποτε προκλητική, ωστόσο ακόμη πιο προκλητικό -για τον ελληνικό και τον αλβανικό λαό- είναι ότι οι κυβερνήσεις των δυο χωρών ανταγωνίζονται για το ποιος θα πρωτοστατήσει στους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις μετατρέπουν την περιοχή σε πυριτιδαποθήκη», επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για την επίσκεψη Ράμα» και καταλήγει:

«Αυτό είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα που επιχειρείται να κρυφτεί πίσω από τις εθνικιστικές εξάρσεις, τους προεκλογικούς ανταγωνισμούς των άλλων κομμάτων και την προσπάθεια εργαλειοποίησης από τις δυο κυβερνήσεις τόσο της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, όσο και των Αλβανών εργαζομένων που ζουν στην χώρα μας».

Την ώρα που η ακρίβεια σπάει κόκαλα ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα που προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού

«Την ώρα που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, ο κύριος Μητσοτάκης προσπαθεί από τη μια να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα που προσβάλει τη νοημοσύνη του λαού κι από την άλλη να εξωραΐσει την πολιτική της φοροληστείας, της καθήλωσης των μισθών στα προ 15ετιας επίπεδα, του εξαναγκασμού των συνταξιούχων να εργάζονται και μετά το τέλος του εργασιακού τους βίου για να συμπληρώσουν το εισόδημα τους. Οι δε «σωτηρίες» επενδύσεις δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, όπου επιχειρείται να ολοκληρωθεί το έγκλημα με την απόλυση όλων των εργαζομένων» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τη συνέντευξη του Κ. Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό σταθμό».

«Είναι προφανές ότι απέναντι σε αυτήν την πολιτική, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και έχει τη σφραγίδα της ΕΕ της εκμετάλλευσης, των ματωμένων πλεονασμάτων και των πολεμικών δαπανών, όπως ουσιαστικά παραδέχτηκε και ο κύριος Μητσοτάκης, απάντηση δεν μπορούν να δώσουν τα κόμματα που έχουν ως “σημαία” την “ευρωπαϊκή κανονικότητα”» προσθέτει το σχόλιο του κόμματος και καταλήγει:

«Μόνη λύση είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, για κατάργηση των αντιλαϊκών φόρων, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Αυτό περνά μέσα από την αποδυνάμωση τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων κομμάτων της ΕΕ και τη μεγάλη ενίσχυση του ΚΚΕ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

ΠΑΣΟΚ: Πέμπτος υποψήφιος ο Μιχάλης Κατρίνης

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα