ΑΘΗΝΑ
01:41
|
08.09.2024
Δικαστήριο στην Κολομβία χορήγησε την υπό όρους αποφυλάκιση στον πρώην παραστρατιωτικό ηγέτη Σαλβατόρε Μανκούσο.
Ο πρώην παραστρατιωτικός ηγέτης Σαλβατόρε Μανκούζο δίνει μαρτυρία μέσω ζωντανού βίντεο στην επιτροπή αλήθειας της χώρας καθώς ο Φρανσίσκο ντε Ρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Αλήθειας κοιτάζει στη Μπογκοτά, Κολομβία, 4 Αυγούστου 2021
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Κολομβία χορήγησε την υπό όρους αποφυλάκιση στον πρώην παραστρατιωτικό ηγέτη Σαλβατόρε Μανκούσο, επιβεβαίωσε το Σάββατο η ομάδα υπεράσπισης του, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Μανκούσο, πρώην ανώτατος διοικητής των παραστρατιωτικών Ενωμένων Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Κολομβίας (AUC), στάλθηκε πίσω στην Κολομβία από τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Φεβρουάριο, αφού εξέτισε εκεί ποινή για διακίνηση ναρκωτικών.

Η AUC ήταν η κύρια παραστρατιωτική οργάνωση κατά τη διάρκεια της εσωτερικής σύγκρουσης έξι δεκαετιών της Κολομβίας, η οποία άφησε περισσότερους από 260.000 νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης του Μανκούσο επιβεβαίωσαν την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Μπογκοτά για την απελευθέρωσή του και μοιράστηκαν ένα αντίγραφο της απόφασης, η οποία είχε ημερομηνία 10 Μαΐου και είδε το Reuters.

Ο Μανκούσο, ο οποίος κατηγορείται στην Κολομβία για εγκλήματα πολέμου και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κρατούνταν σε προληπτική κράτηση στη φυλακή La Picota στα περίχωρα της πρωτεύουσας από την επιστροφή του στην Κολομβία.

Οι ακροδεξιές παραστρατιωτικές μονάδες αυξήθηκαν τη δεκαετία του 1980 με υποστήριξη από αγρότες, ιδιοκτήτες γης και άλλους που προσπάθησαν να αμυνθούν από τις επιθέσεις των αριστερών ανταρτών εν μέσω απουσίας του κράτους. Οι ομάδες συμμετείχαν σε διακίνηση ναρκωτικών, σφαγές και σεξουαλική βία, μεταξύ άλλων εγκλημάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα