ΑΘΗΝΑ
02:44
|
28.06.2024
Παγκόσμια πρωτιά στις εισαγωγές ρωσικής βότκας για το Καζακστάν όπου αγόρασε σχεδόν το ήμισυ του όγκου των ρωσικών εξαγωγών βότκας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Καζακστάν διατήρησε πέρυσι τον τίτλο του μεγαλύτερου εισαγωγέα ρωσικής βότκας, όπως υπολόγισε το RIA Novosti σύμφωνα με ανοιχτά στατιστικά στοιχεία.

Συνολικά, πέρυσι, ο όγκος των Ρωσικών εξαγωγών βότκας άγγιξε τα 59,7 εκατομμύρια δολάρια, σχεδόν το ήμισυ του όγκου σε όρους αξίας (27,9 εκατομμύρια δολάρια) πωλήθηκε στο Καζακστάν. Η κεντροασιατική δημοκρατία κατείχε την πρώτη θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων εισαγωγέων ρωσικής βότκας, αλλά σε σύγκριση με το 2022, η ποσότητα μειώθηκε κατά 26%.

Όμως η αύξηση των εισαγωγών έφερε το Ισραήλ στη δεύτερη θέση της αξιολόγησης – ένα χρόνο νωρίτερα βρισκόταν στην τρίτη γραμμή. Κατά τη διάρκεια του έτους, η χώρα αύξησε την αγορά της ρωσικής βότκας κατά 42% με τη μία – έως και 12 εκατομμύρια δολάρια.

Η Αρμενία ήρθε στην τρίτη θέση με κατανάλωση 4,5 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του έτους, ο δείκτης αυτός υποχώρησε κατά ένα τρίτο αμέσως. Την τέταρτη και την πέμπτη θέση κατέλαβαν η Γεωργία (3,9 εκατ. δολάρια) και το Αζερμπαϊτζάν (3,5 εκατ. δολάρια).

Το 2022, οι εξαγωγές ρωσικής βότκας ήταν αισθητά υψηλότερες – τότε έφτασαν τα 141,7 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως λόγω των αγοραστών από την Ευρώπη. Στους μεγαλύτερους καταναλωτές περιλαμβάνονταν χώρες όπως η Λετονία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια όμως απαγορεύτηκε η εισαγωγή ρωσικής βότκας στο πλαίσιο ενός άλλου πακέτου κυρώσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε δάσος της Αρκαδίας

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Η πράξη του είναι απολύτως καταδικαστέα

Παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα