ΑΘΗΝΑ
21:56
|
21.09.2024
Πλήθος κόσμου βγήκε ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας διαδηλώνοντας ενάντια στην ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, όπως κάθε Σάββατο πλέον.
Οι διαδηλωτές καταδίκασαν τα εγκλήματα του Ισραήλ, την εισβολή στη Ράφα και τη στάση της κυβέρνησης της χώρας μας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε και σήμερα στο κάλεσμά της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων και βγήκε ξανά στους δρόμους της πρωτεύουσας διαδηλώνοντας ενάντια στην ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, όπως κάθε Σάββατο πλέον.

Οι παρευρισκόμενοι, με συνθήματα όπως «Νίκη στην Ιντιφάντα» και «Λευτεριά, Λευτεριά στην Παλαιστίνη», καταδίκασαν την εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Ράφα και την συντελούμενη γενοκτονία των Παλαιστίνιων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τη συνενοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και την υποκρισία της Δύσης.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι και στη Θεσσαλονίκη, με αφετηρία το άγαλμα Βενιζέλου.

Το «κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ προχωρά στην “τελική λύση”, για την εξόντωση και τον εξανδραποδισμό του παλαιστινιακού λαού από τη γη των προγόνων του.

»Μετά από 8 μήνες ηρωικής αντίστασης του παλαιστινιακού λαού, ο Νετανιάχου και τα υπόλοιπα ακροδεξιά καθάρματα της ισραηλινής κυβέρνησης, για να διασώσουν την εξουσία τους, εισβάλλουν στη Ράφα, όπου έχουν απωθηθεί 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι της Γάζας, η οποία έχει ισοπεδωθεί από τις ισραηλινές βόμβες. Ολόκληρη η ανθρωπότητα φωνάζει ότι δεν θα αφήσει να συμβεί μία δεύτερη Νάκμπα», ανέφερε το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Μεθαύριο στα Προπύλαια (8 μ.μ.) θα γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ και της Ευρώπης από το φοιτητικό κίνημα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έξι χρόνια χωρίς τον Ζακ: No Zackie, no peace

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Το Διεθνές Απελευθερωτικό Μέτωπο καταγγέλει την Γαλλία για άγρια βία εναντίον ιθαγενών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα