ΑΘΗΝΑ
14:17
|
26.06.2024
Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από την Κρατική Δούμα, ο Μιχαήλ Μισούστιν αναφέρθηκε κυρίως σε οικονομικά ζητήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει τον όγκο των εξαγωγών μη ενεργειακών προϊόντων κατά τα δύο τρίτα και των γεωργικών προϊόντων κατά 1,5 φορές, δήλωσε κατά την εξέταση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης στην Κρατική Δούμα.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Όταν αυξάνεται ο όγκος παραγωγής, είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι τα νέα αγαθά απαιτούν αγορές. Όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και διεθνώς. Ο όγκος των εξαγωγών μη πρώτων υλών και μη ενεργειακών προϊόντων πρέπει να αυξηθεί κατά τουλάχιστον δύο τρίτα και οι προμήθειες γεωργικών ειδών – 1,5 φορές.

Η ρωσική κυβέρνηση θα αυξήσει την ελκυστικότητα της ρωσικής αγοράς για τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν κατά την εξέταση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης στην Κρατική Δούμα.

Επιπλέον, ανακοίνωσε σχέδια για την αύξηση των εσόδων των εργαζομένων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το 2030.

«Ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο οποίος, όπως είπε ο αρχηγός του κράτους, συμβάλλει όλο και πιο σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη, έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Τα επόμενα έξι χρόνια, πρέπει να αυξήσουμε τα εισοδήματα των εργαζομένων σε τέτοιες επιχειρήσεις», δήλωσε κατά την εξέταση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του επικεφαλής της κυβέρνησης στην Κρατική Δούμα.

Αναφερόμενος στην τεχνολογία είπε ότι το μερίδιο των ρωσικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας θα αυξηθεί κατά 1,5 φορά σε 6 χρόνια. Η υλοποίηση έργων τεχνολογικής κυριαρχίας θα βοηθήσει στην αύξηση του μεριδίου των ρωσικών αγαθών υψηλής τεχνολογίας κατά 1,5 φορά σε έξι χρόνια.

Όσον αφορά το δημοσιονομικό χρέος ανέφερε ότι το επίπεδο του στην Ρωσία σήμερα είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο, περίπου 17%.

Μίλησε για αύξηση του ΑΕΠ και μεγάλο ποσοστό ανάπτυξη στην χώρα. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι:

Σε αντίθεση με τις τρέχουσες πιέσεις, το πρώτο τρίμηνο αναφέραμε θετική ανάπτυξη σε πολλούς μακροοικονομικούς δείκτες. Το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 5,4%, η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής ανήλθε σε 5,6%, η μεταποιητική βιομηχανία – 8,8%, οι κατασκευές – 3,5%, η γεωργία – 1,1-1,2%, αλλά όπως εξήγησε, τα τελικά αποτελέσματα θα έρθουν αργότερα. Η αύξηση του κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο ανήλθε στο 10,5%. Το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα [αυξήθηκε κατά] 5,9%

Η Κρατική Δούμα θα εξετάσει τις υποψηφιότητες υπουργών και αναπληρωτών υπουργών τις επόμενες ημέρες

Σχολιάζοντας τη δημοσιονομική, νομισματική και φορολογική πολιτική της Ρωσίας ανέφερε ότι «είναι απολύτως ανεξάρτητη», ενώ για τις υποβαθμισμένες περιφέρειες μίλησε για αύξηση του ποσοστού χρηματοδότησής τους εντός του προϋπολογισμού. Όσον αφορά δε τις εξαγωγές, έκανε λόγο για αύξηση του όγκου των εξαγωγών μη ενεργειακών προϊόντων κατά δύο τρίτα και των γεωργικών προϊόντων κατά ένα τρίτο.

Για τις ξένες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συνεχίσουν να λειτουργούν στην Ρωσία, ο Μισούστιν είπε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας νέος περιορισμός.

Η ομιλία έκλεισε ευχαριστώντας τους νομοθέτες της Κρατικής Δούμας για την έγκριση της υποψηφιότητάς του για το πρωθυπουργικό αξίωμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα