ΑΘΗΝΑ
15:26
|
03.07.2024
Νέο φράχτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία ετοιμάζει η Πολωνία κατά των μεταναστών. «Επένδυση στην Ευρωπαϊκή Ασφάλεια» λέει ο Τουσκ.
Ο φράχτης στα σύνορα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανατολικοευρωπαϊκή χώρα ελπίζει να προσελκύσει κεφάλαια από την Ε.Ε. προκειμένου να οχυρώσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία, ονομάζοντας το εγχείρημα αυτό «επένδυση στην ευρωπαϊκή ασφάλεια».

Η Πολωνία έχει αρχίσει να κατασκευάζει νέες οχυρώσεις κατά της μετανάστευσης στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

«Ήδη έχουν ξεκινήσει εντατικές εργασίες για σύγχρονες οχυρωματικές γραμμές σε πολλές διαστάσεις. Αυτή η οχύρωση θα εμφανιστεί σε όλο το μήκος των πολωνικών συνόρων -εδώ στα ανατολικά- και θα ενημερώσουμε την κοινή γνώμη», πρόσθεσε ο κ. Τουσκ.

Ο Τουσκ κάλεσε την Ε.Ε. να συνεργαστεί με την Πολωνία για τη χρηματοδότηση των δομών, λέγοντας ότι είναι μέρος της ευρωπαϊκής ασφάλειας στα ανατολικά σύνορα. Όπως δήλωσε:

Πρόκειται για τα εξωτερικά σύνορα της Πολωνίας, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως εκ τούτου, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ολόκληρη η Ευρώπη, πιστεύω ότι θα το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να επενδύσει στην ασφάλειά της, επενδύοντας στα ανατολικά σύνορα της Πολωνίας και στην ασφάλεια των συνόρων μας.

Το 2021, χιλιάδες μετανάστες που κατευθύνονταν σε χώρες της Ε.Ε. συνωστίζονταν στα πολωνο-λευκορωσικά σύνορα. Η Βαρσοβία κατηγόρησε το Μινσκ για τη μεταναστευτική κρίση, αλλά ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο διέψευσε τις κατηγορίες αυτές, λέγοντας ότι η Πολωνία κλιμακώνει την προσφυγική κρίση με την απέλαση των μεταναστών από το έδαφός της.

Η Πολωνία έχει ήδη κατασκευάσει ένα τείχος στα σύνορα με τη Λευκορωσία αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Η κατασκευή έχει μήκος 186 χιλιόμετρα και ύψος πέντε μέτρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπάιντεν για την κακή επίδοση στο ντιμπέιτ: Έφταιγε το…τζετ λαγκ

Δασική πυρκαγιά στα Γλυκά Νερά-Ήχησε το 112

Ποινή στη Φωτίου από τον Πρόεδρο της Βουλής για το «άι στο διάολο» στην Κεφαλογιάννη

 Ο Ιλάν Παπέ στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου «Για την Παλαιστίνη» 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα