ΑΘΗΝΑ
11:49
|
22.06.2024
Δεκάδες συλλήψεις στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια μετά από εισβολή της αστυνομίας.
Συλλήψεις διαδηλωτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία διέλυσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συνέλαβε δεκάδες διαδηλωτές στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης και στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στις τελευταίες καταστολές διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.

Αξιωματικοί της Φιλαδέλφειας με εξοπλισμό ταραχών απώθησαν δημοσιογράφους από τον καταυλισμό στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια την Παρασκευή, προτού γκρεμίσουν σκηνές και πετάξουν τα υπάρχοντα των διαδηλωτών σε ένα φορτηγό σκουπιδιών, ανέφερε η φοιτητική εφημερίδα. Περίπου 33 άτομα συνελήφθησαν στην πανεπιστημιούπολη της Ivy League, ανέφερε το τμήμα δημόσιας ασφάλειας του Penn.

Μια παρόμοια σκηνή εκτυλίχθηκε ταυτόχρονα στο ΜΙΤ κοντά στη Βοστώνη, όπου φοιτητές δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι η αστυνομία των ΜΑΤ συνέλαβε τουλάχιστον 10 φοιτητές διαδηλωτές πριν ισοπεδώσει τον καταυλισμό και πετάξει τα υπάρχοντά τους.

Οι επιδρομές τα ξημερώματα ήταν οι τελευταίες προσπάθειες των σχολικών και τοπικών αρχών να τερματίσουν τέτοιου είδους διαδηλώσεις σε δεκάδες πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα.

Αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ άρχισαν την Παρασκευή να εκδίδουν αποβολές σε φοιτητές που συμμετείχαν σε καταυλισμό στην πανεπιστημιούπολη του Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης, σύμφωνα με ανάρτηση στο Instagram της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.

Τροφοδοτώντας περισσότερες διαμαρτυρίες

Από τις πρώτες μαζικές συλλήψεις στο Κολούμπια στις 18 Απριλίου, τουλάχιστον 2.600 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί σε περισσότερες από 100 διαδηλώσεις σε 39 πολιτείες και στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με την Appeal, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό ειδήσεων. Ορισμένοι ειδικοί της αστυνομίας λένε ότι τέτοιες σαρωτικές συλλήψεις μπορεί να είναι αντιπαραγωγικές, τροφοδοτώντας περισσότερες διαμαρτυρίες.

Παρόμοιες διαμαρτυρίες έχουν ξεπηδήσει σε πανεπιστημιουπόλεις σε άλλες χώρες. Στον δυτικό Καναδά, η αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές από έναν καταυλισμό στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι την Πέμπτη, χρησιμοποιώντας «μη θανατηφόρα πυρομαχικά», σύμφωνα με ανακοίνωση της πόλης, η οποία ανέφερε ότι ο αριθμός των συλλήψεων θα δημοσιοποιηθεί την Παρασκευή.

Περίπου 50 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης και μερικές δεκάδες στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Ντελφτ στην Ολλανδία, όπως μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Εν τω μεταξύ, στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι, 86 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της διατάραξης της τάξης, αφού εκατοντάδες φοιτητές διαδηλωτές κάθισαν σε πολύωρη καθιστική διαμαρτυρία κατά του βάναυσου πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα , σύμφωνα με τις γαλλικές εισαγγελικές αρχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δήμος Ερυμάνθου: Αίτημα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σερβία: Απειλεί με αποχώρηση από το Euro λόγω αντισερβικών συνθημάτων

Φωτιές: Οριοθετήθηκαν όλες εκτός από την Πηνεία

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα