ΑΘΗΝΑ
14:28
|
07.10.2024
Αναβάθμιση στο μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα Barkan, το οποίο λειτουργεί ως πρακτικός εκτοξευτής χειροβομβίδων.
Barkan
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαφορετικές δυνατότητες που αναπτύχθηκαν στην τουρκική αμυντική βιομηχανία συγκεντρώνονται στην ίδια πλατφόρμα και μετατρέπονται σε νέες λύσεις για τις δυνάμεις ασφαλείας.

Το εγχώριο οικοσύστημα που έχει διαμορφωθεί στην αμυντική βιομηχανία πραγματοποιεί μελέτες λαμβάνοντας υπόψη τις αναπτυσσόμενες τεχνολογίες και τις ανάγκες που προκύπτουν στο πεδίο της μάχης και τις απαιτήσεις των χρηστών.

Ένα παράδειγμα αυτών των προσπαθειών διεξήχθη για την πλατφόρμα μη επανδρωμένων χερσαίων οχημάτων. Νέα ωφέλιμα φορτία ενσωματώθηκαν στο μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα Barkan, το οποίο προστέθηκε πρόσφατα στον κατάλογο των δυνάμεων ασφαλείας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο αυτόματος εκτοξευτής χειροβομβίδων 40 χιλιοστών (RDS40-AGL) που παράγεται από την Repkon Defence, πήρε τη θέση του στο Barkan με το σύστημα τηλεχειριζόμενου όπλου Trakon Lite που αναπτύχθηκε από την Unirobotics.

Μετά τις εργασίες ενσωμάτωσης, το Barkan δοκιμάστηκε σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους με το νέο όπλο και το τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα και παρουσίασε επιτυχημένες επιδόσεις. Το Barkan, ένα «μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα μεσαίας κατηγορίας επιπέδου 1», αναπτύχθηκε από τον τουρκικό αμυντικό γίγαντα Havelsan, ως ένα από τα χερσαία στοιχεία της έννοιας «ψηφιακή ενότητα».

Το Barkan, το οποίο εισήλθε στο απόθεμα στα τέλη του 2023 μετά από δοκιμές πεδίου, μπορεί να ξεπεράσει δύσκολα εδάφη και δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς και να εξαλείψει ασύμμετρες απειλές κατά των δυνάμεων ασφαλείας με τα χαρακτηριστικά του.

Αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της μάχης σε στρατιωτικές αποστολές υψηλού κινδύνου, το Barkan έχει σχεδιαστεί για να παρέχει προηγμένη ασφάλεια σε σενάρια που απαιτούν ευελιξία.

Μπορεί να φτάσει ταχύτητες άνω των 13 χιλιομέτρων ανά ώρα (8 μίλια ανά ώρα) και μπορεί να λειτουργήσει για περισσότερες από πέντε ώρες. Με την ενσωμάτωση του Trakon Lite, το Barkan θα αποκτήσει τη δυνατότητα μεταφοράς πολυβόλων 7,62-, 5,56 χιλιοστών και βαρέων πολυβόλων 12,7 χιλιοστών. Ο αυτόματος εκτοξευτής χειροβομβίδων των 40 χιλιοστών είναι ικανός να εκτοξεύει πυρομαχικά 40×53 χιλιοστών.

Το RDS40-AGL ξεχωρίζει από τα ομολόγα του με χαρακτηριστικά όπως ότι είναι προσανατολισμένο στο χρήστη (user friendly), πιο αξιόπιστο και πιο ανθεκτικό.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κινέζοι χάκερ παραβίασαν τα συστήματα υποκλοπής δικαστηρίων των ΗΠΑ, αναφέρει η WSJ

Επιστήμονας προβλέπει το χρονοδιάγραμμα διαστημικών ταξιδιών…σε γαλαξίες

Διαστημικές τεχνολογίες και κλιματική αλλαγή: Mία ολοένα και αυξανόμενη σύνδεση

Meta: Νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης για δημιουργία βίντεο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα