ΑΘΗΝΑ
11:58
|
03.07.2024
Για «ιδιωτική επίσκεψη» έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο πρωθυπουργός εκτιμά πως «το θέμα πήρε λίγο μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ όση πραγματικά του αξίζει».
Γύρω στις 11 αναμένεται να ξεκινήσει η ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μετακινηθεί ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου όπου από το πρωί συγκεντρώνονται Αλβανοί που ζουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την ομιλία του, έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. κινητοποιώντας ελικόπτερα, drone, αστυνομικούς (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ) και φυσικά άνδρες της Τροχαίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Έντι Ράμα θα συνοδεύεται από περίπου 150 άτομα, ανάμεσά τους μέλη του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτές, 50 δημοσιογράφους και άνδρες της ασφάλειάς του που θα μεταβούν απευθείας στο κλειστό Christmas Theater του Γαλατσίου.

Η ομιλία του αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 11.00 , ενώ στη συνέχεια πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με ομοεθνείς, μέλη του κόμματός του και επιχειρηματίες, αλλά όχι με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο Ράμα θα πιει καφέ με συνεργάτες του στο Γαλάτσι, ενώ μετά τις 6 το απόγευμα θα μεταβεί στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει από την Αθήνα.

Παύλος Μαρινάκης: Είναι ιδιωτική η επίσκεψη

Ερωτηθείς για την επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επισήμανε, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», πως πρόκειται για «ιδιωτική επίσκεψη», προσθέτοντας ότι «δουλειά μας δεν είναι να ερμηνεύσουμε την σκοπιμότητα της επίσκεψης του Έντι Ράμα, δουλειά μας είναι με τις πράξεις μας να δείχνουμε το σεβασμό μας στο κράτος δικαίου».

«Η Ελλάδα δε φοβάται, αν υπάρξει κάποια αφορμή θα απαντήσουμε» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλύπτοντας και την περίπτωση που ο Έντι Ράμα πιθανά να αναφερθεί στην υπόθεση Μπελέρη που έχει διαταράξει το τελευταίο διάστημα τις σχέσεις των δύο χωρών, παρότι ο ίδιος φέρεται να έχει δεσμευθεί ότι η ομιλία του δεν θα είναι πολιτική ενόψει των Ευρωεκλογών, σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους από τη φασαρία που είχε προκληθεί για την στιγμή της επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Αξίζει πάντων να σημειωθεί ότι συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σύλληψη και φυλάκιση του νόμιμα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, τον οποίο επέλεξε και η ΝΔ για υποψήφιο στο ψηφοδέλτιο των επερχόμενων ευρωεκλογών.

«Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα, η οποία έχει συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και προφανώς κανείς δεν θα απαγόρευε ποτέ σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει και να κάνει μία ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας, για να μιλήσει στους ομοεθνείς του», ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον Alpha.

«Νομίζω το θέμα πήρε λίγο μεγαλύτερη δημοσιότητα απ’ όση πραγματικά του αξίζει», πρόσθεσε, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις όποιες ανησυχίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Αποσύρθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι προκειμένου να στηθεί ανάχωμα στη Λεπέν

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Στροφή Μητσοτάκη στην καθημερινότητα με αιφνίδιες επισκέψεις

ΠΑΣΟΚ: Έκτη υποψήφια η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα