ΑΘΗΝΑ
09:51
|
28.09.2024
Στην 11η θέση η Ελλάδα – Δακρυγόνα κατά διαδηλωτών έξω από το Malmö arena.
Ο Ελβετός nonbinary καλλιτέχνης Nemo θριάμβευσε με το τραγούδι The Code
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ελβετός nonbinary καλλιτέχνης Nemo θριάμβευσε με το τραγούδι The Code στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με 591 βαθμούς και χάρισε την πρωτιά στη χώρα του, η οποία θα διοργανώσει τον διαγωνισμό για τρίτη φορά.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι Rim Tim Tagi Dim συγκεντρώνοντας 547 βαθμούς και την τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το Teresa & Maria και πήραν 453 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ η Ελβετία πήρε τα περισσότερα 12αρια των επιτροπών των χωρών, η ψηφοφορία του κοινού εκτίναξε την Ουκρανία αλλά και το Ισραήλ που έφτασε ως την 5η θέση, παρά τις αποδοκιμασίες μέσα στην αίθουσα όταν εμφανίστηκε η Έντεν Γκολάν, που βέβαια δεν έφτασαν στα αφτιά των τηλεθεατών.

Η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι κατέλαβε την 11η θέση – χαμηλότερα από τις προβλέψεις – συγκεντρώνοντας 126 βαθμού, ενώ στην 15η θέση τερμάτισε η Κύπρος με την 17χρονη Σήλια Καψή, που τραγούδησε το Liar.

Η αστυνομία διέλυσε διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης έξω από τον χώρο

Νωρίτερα, η αστυνομία με τη χρήση δακρυγόνων διέλυσε πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Malmö Arena, τον χώρο στην πόλη Μάλμε που διεξήχθη ο τελικός.

Ανάμεσα στους διαδηλωτές που απωθήθηκαν σε μια πλατεία μακρύτερα, βρέθηκε και η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το απόγευμα, περίπου 5.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στην πόλη, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό με συνθήματα όπως «Eurovision, δεν μπορείς να κρυφτείς, υποστηρίζεις τη γενοκτονία» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διακοπές ρεύματος στην Αττική (28/9): Σε ποιες περιοχές θα λάβουν χώρα

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

«Το Μελάνωμα της Κύπρου»: Ιστορία του παρόντος και του μέλλοντος

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα