ΑΘΗΝΑ
08:31
|
26.06.2024
Η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την ειρήνη όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις επανέλαβε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Εάν η Δύση θέλει να λύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία στο πεδίο της μάχης, «ας είναι έτσι», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνεδρίαση της επιτροπής του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου.

«Αν θέλουν [να επιλύσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία] στο πεδίο της μάχης, ας είναι στο πεδίο της μάχης», είπε ο Λαβρόφ, επαναλαμβάνοντας ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί την ειρήνη όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις.

«[Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών] στην Κωνσταντινούπολη, όντως … ήμασταν μόλις ένα βήμα μακριά από το να υπογράψουμε ένα αρχικό έγγραφο για τη λήξη της ειδικής στρατιωτικής επέμβασης με όρους που οι Ουκρανοί χορηγοί τώρα παραδέχονται ότι ήταν πολύ επωφελείς για την Ουκρανία», συνέχισε ο Λαβρόφ. «Οι πολιτικοί αναλυτές μας το λένε επίσης. Και συμφωνώ με αυτό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη ήταν η τελευταία προσπάθεια της Ρωσίας «να επεκτείνει την εμπιστοσύνη και να δείξει καλή θέληση, παρά τις πολλαπλές προηγούμενες απάτες από τη Δύση».

«Και πάλι μας παραπλάνησαν, οπότε μας ανάγκασαν να πολεμήσουμε», κατέληξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα

Συνάντηση Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα