ΑΘΗΝΑ
19:54
|
04.07.2024
Τις σκληρές συνθήκες δουλειάς σε εργοστάσια που συνεργάζονται με την κινέζικη εταιρία μόδας Shein κατέγραψε έρευνα της ελβετικής ΜΚΟ,Public Eye.
Κίνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τις σκληρές συνθήκες εργασίας σε εργοστάσια παραγωγής ρουχισμού και ειδών μόδας που προμηθεύουν το κινεζικό e-shop, Shein, καταγράφει η έρευνα της ελβετικής οργάνωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Public Eye.

Η ελβετικής οργάνωση που ανέδειξε για πρώτη φορά την εικαζόμενη κατάχρηση το 2021, επισημαίνει πως οι εργαζόμενοι σε ορισμένα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας που προμηθεύουν τη Shein εξακολουθούν να εργάζονται 75 ώρες την εβδομάδα.

Ερευνητές της οργάνωσης συνομίλησαν με τουλάχιστον 13 εργάτες κλωστοϋφαντουργίας που εργάζονταν σε έξι εργοστάσια στο Κουανγκτσόου, μια περιοχή στη νότια Κίνα, το καλοκαίρι του 2023 και διαπίστωσαν πως εκεί το προσωπικό εργαζόταν κατά μέσο όρο 12 ώρες την ημέρα, εξαιρουμένων των διαλειμμάτων για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, και συνήθως για έξι ή επτά ημέρες την εβδομάδα.

Η έρευνα της Public Eye αναφέρει ότι οι σκληρές συνθήκες υπερωριακής εργασίας δεν συνοδεύονται από υψηλές αμοιβές καθώς οι μισθοί των εργαζομένων δεν είχαν αλλάξει σχεδόν καθόλου από την έκθεσή της το 2021. Κυμαίνονται δηλαδή μεταξύ 6.000 και 10.000 γουάν το μήνα (829 και 1.382 δολάρια).

Μετά την αφαίρεση της αμοιβής για υπερωρίες, οι μισθοί περιορίζονται σε περίπου 2.400 γουάν (332 δολάρια), ποσά που είναι χαμηλότερα από τα 6.512 γουάν (900 δολάρια) που θεωρείται μισθός διαβίωσης στην Κίνα.

Απαντώντας σε αυτά τα στοιχεία η Shein ανέφερε πως επενδύει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τη διαχείριση και τη συμμόρφωση των προμηθευτών της, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει να κάνει «ουσιαστικές επενδύσεις σε αυτούς τους τομείς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο τα οικονομικά του

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Πόλεμος με Χεζμπολάχ σημαίνει καταστροφή του Ισραήλ του Νετανιάχου

Προς Μεξικό και Νήσους Κέιμαν κατευθύνεται ο φονικός τυφώνας Beryl

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα