ΑΘΗΝΑ
01:50
|
29.09.2024
Ως «θανατική ποινή» περιγράφει την κατάσταση χειρουργός από τη Ράφα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να καταρρεύσει το σύστημα περίθαλψης στη Λωρίδα της Γάζας, λόγω της έλλειψης καυσίμων που έχει προκαλέσει η διακοπή της πρόσβασης της πενιχρής ανθρωπιστικής βοήθειας που καταφθάνει στα σύνορα του παλαιστινιακού θύλακα.

«Απέχουμε λίγες ώρες από την κατάρρευση του συστήματος υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, ελλείψει των αναγκαίων καυσίμων για την λειτουργία των γεννητριών των νοσοκομείων, των ασθενοφόρων και των μέσων μεταφοράς του προσωπικού», προειδοποιεί το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα, όπου η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί από τις 7 Οκτωβρίου και η ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχεται στάγδην.

Μιλώντας στο Al Jazeera, ο Τζουνάιντ Σουλτάν, αγγειοχειρουργός που πέρασε χρόνο εθελοντικά στη Ράφα, τόνισε ότι η απώλεια ισχύος από τα νοσοκομεία αποτελεί «θανατική ποινή» για τους ασθενείς.

«Τα καύσιμα στα νοσοκομεία αναμένεται να εξαντληθούν σήμερα και εάν δεν καταφθάσει βοήθεια, τότε, βασικά, θα ξεμείνουν από ηλεκτρικό ρεύμα και νερό», προειδοποίησε ο Σουλτάν. «Κανένα από τα χειρουργεία του νοσοκομείου δεν θα μπορεί να λειτουργήσει», συμπλήρωσε.

Εάν αυτά τα καύσιμα δεν φτάσουν, αυτό θα αποτελέσει θανατική ποινή όχι μόνο για 100, αλλά για χιλιάδες ασθενείς, πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος αγγειοχειρουργός.

Διαλυμένη η Χαν Γιουνίς

Πλάνα από την κατεστραμμένη από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες Χαν Γιουνίς, δημοσίευσε σε ανάρτησή της στο X η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA),

Οικογένειες και παιδιά, επιστρέφουν σε σχολεία της UNRWA στη Χαν Γιουνίς για να αναζητήσουν ‘ασφάλεια’ και ‘καταφύγιο’», γράφει η υπηρεσία στην ανάρτησή της, υπογραμμίζοντας πως οι εκτεταμένες ζημιές στις υποδομές της περιοχής έχουν αφήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του παλαιστινιακού θύλακα χωρίς νερό. Ένα νέο επίπεδο απόγνωσης, που ξεδιπλώνεται κάτω από τη ματιά του κόσμου, αναφέρει η ανάρτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα