ΑΘΗΝΑ
02:02
|
26.06.2024
Ο κωμικόςΤζέρι Σάινφελντ είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.
Ο Σάινφελντ στο πανεπιστήμιο Ντιουκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες φιλοπαλαιστίνιοι φοιτητές σε τελετή έναρξης πανεπιστημίου στις ΗΠΑ αποχώρησαν πριν από την ομιλία του βετεράνου κωμικού Τζέρι Σάινφελντ. Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν μερικούς απόφοιτους του Πανεπιστημίου Duke της Βόρειας Καρολίνας να φωνάζουν και να κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς ο ηθοποιός έλαβε τιμητικό πτυχίο την Κυριακή.

Ο Σάινφελντ είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ισραήλ καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα.

Πολλοί από τους φοιτητές στην τελετή έμειναν για να ακούσουν την ομιλία του. Το περιστατικό συνέβη την ώρα, που ο 70χρονος παρουσιάστηκε στη σκηνή του γηπέδου ποδοσφαίρου του πανεπιστημίου από τον πρόεδρο του ιδρύματος, Βίνσεντ Πράις. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακούγονταν φωνές «Ελεύθερη Παλαιστίνη».

Μερικοί άνθρωποι κάθονταν στις γύρω σειρές φαίνονται επίσης να φεύγουν καθώς ο ηθοποιός ξεκίνησε την ομιλία του. Ο Σάινφελντ, ο οποίος είναι Εβραίος ηθοποιός και ανάμεσα σε 700 προσωπικότητες της βιομηχανίας του θεάματος που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή για την υποστήριξη του δικαιώματος του Ισραήλ να αμύνεται μετά την επίθεση της Χαμάς, κατάφερε να εκφωνήσει την ομιλία του χωρίς περαιτέρω διακοπή.ολλοί από το πλήθος φώναζαν «Τζέρι, Τζέρι» καθώς έπαιρνε το πτυχίο του.

«Πολλοί από εσάς σκέφτεστε, “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι προσκάλεσαν αυτόν τον τύπο”. Πολύ αργά», είπε την Κυριακή, αφού δεσμεύτηκε να «υπερασπιστεί» την έννοια του προνομίου. «Λέω, χρησιμοποιήστε το προνόμιό σας. Μεγάλωσα ένα Εβραίο αγόρι από τη Νέα Υόρκη. Αυτό είναι προνόμιο αν θέλετε να γίνετε κωμικός», είπε στους αποφοίτους.

Ο Σάινφελντ, ο οποίος είναι πατέρας δύο φοιτητών στο Duke, επισκέφτηκε ένα κιμπούτς στο Ισραήλ τον Δεκέμβριο και συναντήθηκε με ορισμένες από τις οικογένειες των ομήρων που είχαν συλλάβει στη Γάζα η Χαμάς. Σε μια δήλωση στο CBS News, ο εταίρος του BBC στις ΗΠΑ, μετά την τελετή, ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Duke, Φρανκ Τράμπλ, είπε: «Κατανοούμε το βάθος των συναισθημάτων στην κοινότητά μας και όπως όλο το χρόνο, σεβόμαστε το δικαίωμα όλων στο Duke, να εκφράσουν τις απόψεις τους ειρηνικά, χωρίς να εμποδίζουν τους αποφοίτους και τις οικογένειές τους να γιορτάσουν το επίτευγμά τους».

Η διαδήλωση ήταν η τελευταία από μια σειρά φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων που συγκλόνισαν πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι φοιτητές καλούν τα πανεπιστήμια να μποϊκοτάρουν εταιρείες και άτομα που έχουν δεσμούς με το Ισραήλ εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου. Εθνικοί πολιτικοί κάλεσαν τα κολέγια να αναλάβουν δράση, τονίζοντας την αναταραχή και τις αναφορές για αντισημιτισμό σε ορισμένες από τις διαδηλώσεις, ενώ η αστυνομία έχει χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό των καταυλισμών. Το Πανεπιστήμιο της Κολομβίας και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια είναι μεταξύ πολλών που ακύρωσαν ή αναδιάρθωσαν τις κύριες τελετές αποφοίτησής τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα