ΑΘΗΝΑ
15:20
|
26.06.2024
Άλλοι επικεφαλής υπουργείων και υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση.
Εκτός του νέου υπουργικού συμβουλίου του Πούτιν ο Σεργκέι Σοϊγκού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής 12/5 ο Σεργκέι Σοϊγκού, αφού ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, αντικαθιστώντας τον Νικολάι Πατρούσεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε για αντικαταστάτη του Σοϊγκού, στη θέση του υπουργού Άμυνας, τον Αντρέι Μπελοούσοφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

«Στο πεδίο της μάχης σήμερα, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Επομένως, σε αυτό το στάδιο, ο πρόεδρος έχει αποφασίσει να ηγηθεί του υπουργείου Άμυνας ένας πολίτης», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός στρατός καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Ποιος είναι ο Αντρέι Μπελοούσοφ

Το 2000, ο Μπελοούσοφ διορίστηκε μη υπηρεσιακός σύμβουλος του Ρώσου πρωθυπουργού και έξι χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο υπουργείο Οικονομίας ως αναπληρωτής υπουργός. Το διάστημα 2008-2012, ήταν διευθυντής του τμήματος οικονομικών και χρηματοοικονομικών του κυβερνητικού μηχανισμού, τα ίδια χρόνια που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πρωθυπουργός.

Το 2012 έγινε υπουργός Οικονομίας, ενώ από το 2013 έως το 2020, ο Μπελοούσοφ διετέλεσε σύμβουλος του Ρώσου προέδρου. Από το 2020, εργάστηκε ως πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός. Όταν ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, αρρώστησε με κορονοϊό το 2020, ο Μπελοούσοφ ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού.

Άλλοι επικεφαλής υπουργείων και υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση. Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε επίσης τον διορισμό του Μπόρις Κοβάλτσουκ ως Προέδρου του Λογιστικού Επιμελητηρίου, μια θέση που είναι κενή εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση για τον διορισμό του Μπελοούσοφ ως υπουργού Άμυνας συνδέεται με την ανάγκη «να γίνει η οικονομία του μπλοκ ασφαλείας μέρος της οικονομίας της χώρας».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, θα διατηρήσει τη θέση του, τόνισε ο Πεσκόφ. Ο διορισμός του Μπελοούσοφ «δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση το τρέχον σύστημα συντονισμού» όσον αφορά τα αμυντικά ζητήματα, σημείωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα