ΑΘΗΝΑ
23:24
|
05.07.2024
Η Google υπόσχεται να εκμηδενίσει τις αποστάσεις με βιντεοκλήσεις τριών διαστάσεων που κάνουν τον συνομιλητή να φαίνεται σαν να είναι στο ίδιο δωμάτιο μαζί σου.
Project Starlink
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επανάσταση στις τηλεπικοινωνίες υπόσχεται να φέρει η νέα τεχνολογία τρισδιάστατης βιντεοκλήσης της Google, που εντάσσεται στο έργο «Project Starline» (3D Video calling technology).

Η εταιρία ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προχωρήσει από το 2025 στην εμπορική διάθεση του συστήματος τρισδιάστατης βιντεοκλήσης που δίνει την αίσθηση στα άτομα που επικοινωνούν πως βρίσκονται σχεδόν σε απόσταση αναπνοής, ακόμη και εάν τους χωρίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα.

Όπως έγινε γνωστό, η Google θα συνεργαστεί με την εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, HP, ολοκληρώνοντας τη νέα τεχνολογία τριών διαστάσεων με τις εφαρμογές Google Meet και Zoom.

Το σχέδιο Starlink Project βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μία δεκαετία με την πρώτη δημόσια αναφορά της να γίνεται μόλις το 2021, την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας του κορονοϊού.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, επιλεγμένοι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από πρώτο χέρι το σχέδιο  Project Starlink αλλά και όσους βρίσκονται πίσω από την δημιουργία και ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρουν όσοι δοκίμασαν στην πράξη το Project Starlink, δεν ήταν μόνον «κρυστάλλινη» η εικόνα του ατόμου με το οποίο έκαναν τη βιντεοκλήση αλλά και η δυνατότητα της τρισδιάστατης αίσθησης που τους έδινε την εντύπωση πως είχαν το άλλο πρόσωπο…απέναντί τους, χωρίς να χρειάζεται να φορούν ειδικά «γυαλιά» ή να φέρουν εξοπλισμό «Εικονικής Πραγματικότητας» (VR headset)!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ευρωπαϊκή αντιπυραυλική άμυνα: Βήματα προς έναν ενιαίο Ευρωστρατό

Οι Χούθι επιδεικνύουν drone σκάφος που χτύπησε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Κόσοβο: Απαγόρευση χρήσης TikTok για όλα τα κυβερνητικά όργανα

Επιστήμονες εισάγουν ραδιενεργό υλικό σε κέρατα ρινόκερου λόγω… λαθροθηρίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα