ΑΘΗΝΑ
12:11
|
03.07.2024
Ο Χασάν Νασράλα διέκρινε το στρατηγικό δίλημμα του Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα και κάλεσε τη Δύση να άρει τις κυρώσεις στη Συρία για να…
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «ιστορικό δίλημμα» του Ισραήλ στον πόλεμο στη Γάζα διέκρινε την Δευτέρα το βράδυ σε νέο τηλεοπτικό διάγγελμά του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Ο Νασράλα εξήγησε πως εάν το Ισραήλ σταματήσει τον πόλεμο, αυτό θα σηματοδοτήσει μία μεγάλη ήττα. Και εάν κινηθεί στην κατεύθυνση συνέχισης των στρατιωτικών μαχών τότε θα βυθιστεί περισσότερο στην άβυσσο.

Εκτίμησε πως οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο Νότιο Ισραήλ ήταν μία «ευκαιρία για την αναζωογόνηση του παλαιστινιακού αγώνα» και πως «η καρτερία των γυναικών, των παιδιών και των μαχητών της αντίστασης στη Γάζα έχει συμβάλλει να αναστραφεί η διαδικασία ομαλοποίησης μεταξύ Ισραήλ και αραβικών χωρών». Πρόσθεσε πως «σήμερα, η Παλαιστίνη και τα δικαιώματα των Παλαιστινίων συζητούνται και επισημαίνονται παντού στον κόσμο».

Σε άλλο σημείο επικαλέστηκε τα αποτελέσματα κάποιας δημοσκόπησης κατά την οποία «το 30% των Ισραηλινών θεωρεί το Ισραήλ μη κατοικήσιμη χώρα».

Υποστήριξε επίσης πως το Ισραήλ στον πόλεμο της Γάζας έχει χάσει περίπου 1.500 στρατιώτες και πως ο στρατός τηρεί μυστικότητα γύρω από τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η οργάνωσή του θα συνεχίσει τις μάχες με τον ισραηλινό στρατό τονίζοντας πως είναι «καθοριστικός» ο σύνδεσμος ανάμεσα «στο υποστηρικτικό λιβανέζικο μέτωπο και την Γάζα».

Ο Νασράλα τέλος παρότρυνε τις αρχές του Λιβάνου να «ανοίξουν τη θάλασσα για την Ευρώπη, για την Κύπρο» σε πλεούμενα με πρόσφυγες, ώστε να πιέσουν την Ευρώπη, έχοντας ζητήσει προηγουμένως από την Δύση να άρει τις κυρώσεις κατά της Συρίας ώστε να μπορέσουν οι πρόσφυγες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Αυτή η αναφορά του ηγέτη της Χεζμπολάχ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Κύπρου.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κ. Λετυμπιώτης τις απέρριψε θυμίζοντας από την άλλη στην κυβέρνηση του Λιβάνου πως έχει υποχρεώσεις έχοντας υπογράψει πρόσφατα συμφωνία ώστε να πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση βοήθεια  ύψους ενός δισ. ευρώ υπό όρους μεταξύ των οποίων είναι και η συγκράτηση των μεταναστευτικών, προσφυγικών ροών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: Αποσύρθηκαν πάνω από 200 υποψήφιοι προκειμένου να στηθεί ανάχωμα στη Λεπέν

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Στροφή Μητσοτάκη στην καθημερινότητα με αιφνίδιες επισκέψεις

ΠΑΣΟΚ: Έκτη υποψήφια η Νάντια Γιαννακοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα