ΑΘΗΝΑ
23:19
|
21.10.2024
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Ουκρανός πρόεδρος είχε αναφέρει πως η κατάσταση στο Χάρκοβο «είναι υπό έλεγχο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Όλα τα προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό ανέβαλε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του την Τετάρτη, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Ο Ζελένσκι ακύρωσε όλα τα ταξίδια του στο εξωτερικό που είχαν «προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες» -όπως οι επισκέψεις του σε Ισπανία και Πορτογαλία εντός της εβδομάδας- και έδωσε εντολή στην ομάδα του να τα προγραμματίσει εκ νέου, ανέφερε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου, σε ανάρτηση στο Telegram.

«Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους μας για την κατανόησή τους», προσθέτει.

Στις 17 Μαΐου, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας επρόκειτο να διοργανώσει δεξίωση για τον Ζελένσκι και να παραθέσει γεύμα προς τιμήν του. Ισπανικές κυβερνητικές πηγές δήλωσαν ότι ο Ζελένσκι ακύρωσε την επίσκεψή του, χωρίς να δώσουν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Επίσης, αναμενόταν να υπογράψει διμερή συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, μετά από κοινή δήλωση του ΝΑΤΟ πέρυσι.

Παράλληλα, είχε προγραμματιστεί να επισκεφθεί την Πορτογαλία. Εκπρόσωπος της πορτογαλικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψη, χωρίς όμως να αναφέρει τον λόγο.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Ζελένσκι επρόκειτο να συμπέσει με την υπόσχεση της Ε.Ε. για μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Κιέβου σε θέματα ασφάλειας, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία εξαπέλυσε μια νέα χερσαία επίθεση στη βορειοανατολική περιοχή του Χαρκόβου την περασμένη εβδομάδα, εντείνοντας τις επιθέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

Αν και ο Ζελένσκι την Τρίτη έδωσε μια θετική εικόνα για την κατάσταση στο μέτωπο, γράφοντας στο Telegram ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως πήρε τον έλεγχο σε άλλους τρεις οικισμούς, δύο εκ των οποίων στο Όμπλαστ του Χαρκόβου.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ασταμάτητη η γήρανση του πληθυσμού στην Ιταλία

Δυσαρέσκεια για κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis

Συνέλαβαν τον πρώην Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα

Ικανοποίηση στις ΗΠΑ για το δημοψήφισμα στη Μολδαβία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα