ΑΘΗΝΑ
01:29
|
27.07.2024
Και όπως είπε ο ηγέτης του ελληνικού νόμου και της τάξης: «Γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουν αυτά που είδαν αλλού».
Του Κάρλος Λατούφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από τις πανεπιστημιουπόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά μέχρι την Ευρώπη έως την Αυστραλία συνεχίζονται οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις κατά της γενοκτονικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Κι ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο ξεσηκωμός των φοιτητών αποδίδει καρπούς: το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, το Κολέγιο Τρίνιτι του Δουβλίνου και το Χάρβαρντ αποφάσισαν να διακόψουν τις σχέσεις τους με ισραηλινές εταιρείες εδώ έχουμε το δόγμα «Νόμος και Τάξη» αλά Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη.

«Γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουν αυτά που είδαν αλλού», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πανηγυρίζοντας για την εισβολή των ΜΑΤ και τη διάλυση της κατάληψης αλληλεγγύης στη Νομική Σχολή των Αθηνών. «Φοβάται τη φοιτητική νεολαία που ήταν δύο μήνες στον δρόμο αποτελώντας την πραγματική αντιπολίτευση στα σχέδια της για κατάργηση της Δημόσιας, Δωρεάν Παιδείας. Έτσι, δρα προληπτικά ώστε να καταστείλει τις δράσεις αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που σφαγιάζεται ανηλεώς από το κράτος του Ισραήλ», γράφει πολύ σωστά μετά τα χθεσινά το ΜέΡΑ25.

Και η απάντηση στην καταστολή θα δοθεί και πάλι στους δρόμους. Φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες καλούν σήμερα σε διαμαρτυρία με αφορμή τα 76 χρόνια από την επέτειο της Νάκμπα, του αρχικού διωγμού των Παλαιστινίων, με συγκέντρωση και πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία. Η προσυγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 6.30 στο Πάρκο Ελευθερίας. 

Τα σκίτσα από Κάρλος Λατούφ, Κωστάκης Σκίτσα και Γιώργο Γαλίτη αφιερωμένα στους χειροκροτητές του νόμου και της τάξης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πού είναι η εκεχειρία;

Αποσύνδεση…

Πέντε ακόμη χρόνια…

Ψωνίσαμε… και σήμερα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα