ΑΘΗΝΑ
05:48
|
20.09.2024
450 χωροφύλακες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην Εβρέ της Νορμανδίας σε μια «άνευ προηγουμένου» έρευνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό έχει ξεκινήσει στη βόρεια Γαλλία,μετά από επίθεση εναντίον αστυνομικού οχήματος την Τρίτη, η οποία οδήγησε στην απόδραση ενός κρατουμένου και προκάλεσε τον θάνατο δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Η επίθεση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου εμβόλισαν ένα αστυνομικό όχημα σε σταθμό διοδίων στην Ενκαρβίλ, πριν ανοίξουν πυρ με αυτόματα όπλα εναντίον των επιβαινόντων.

Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχασαν τη ζωή τους και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο Μοχάμεντ Άμρα, γνωστός ως «Η Μύγα», επέστρεφε στη φυλακή της Εβρέ μετά από παρουσίαση στο δικαστήριο της Ρουέν και κατάφερε να διαφύγει μαζί με τους συνεργούς του.

«Χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα για να βρεθούν αυτοί οι εγκληματίες», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεραλντ Νταρμανίν.

Ο Νταρμανίν δήλωσε στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη ότι η επίθεση ήταν μια πράξη «εν ψυχρώ βαρβαρότητας» και ότι περίπου 450 χωροφύλακες και αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην Εβρέ της Νορμανδίας σε μια «άνευ προηγουμένου» έρευνα.

Εν τω μεταξύ, τα γαλλικά συνδικάτα σωφρονιστικών υπαλλήλων καλούν σε απεργίες στα ιδρύματα σε όλη τη χώρα την Τετάρτη.

Σε κοινή τους δήλωση, τα συνδικάτα ζήτησαν επείγοντα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένης της «δραστικής μείωσης των εκδόσεων» κρατουμένων στα δικαστήρια για ακροάσεις, ζητώντας την αξιοποίηση της τηλεδιάσκεψης και μια «αναμόρφωση» στα επίπεδα ασφαλείας της συνοδείας μεταφοράς.

Ενός λεπτού σιγή θα τηρηθεί την Τετάρτη και έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις έξω από τις γαλλικές φυλακές, συμπεριλαμβανομένου του Παρισιού, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι θα συναντηθεί με εκπροσώπους των συνδικάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα