ΑΘΗΝΑ
15:03
|
01.07.2024
«Κάθε πατριώτης στη Γερμανία συκοφαντείται ως ναζί», έγραψε ο Χέκε στο Χ.
Μπιέρν Χέκε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ηγετικό στέλεχος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) καταδικάστηκε από γερμανικό δικαστήριο, για τη χρήση απαγορευμένου ναζιστικού συνθήματος, κατά την διάρκεια ομιλίας του, το 2021.

Ο Μπιέρν Χέκε, επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του AfD στο κρατίδιο της Θουριγγίας, είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «Όλα για την Γερμανία» (Alles für Deutschland), η οποία παραπέμπει στα ναζιστικά τάγματα εφόδου, σε προεκλογική ομιλία του τον Μάιο του 2021.

Μάλιστα, στις 6 Απριλίου, ο Χέκε έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ: «Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της δίωξης πολιτικών αντιπάλων και της καταστολής της ελευθερίας του λόγου».

Απαντώντας σε αυτήν την ανάρτηση, ο ιδιοκτήτης του X, Ίλον Μασκ, ρώτησε τον Γερμανό πολιτικό γιατί το σύνθημα ήταν παράνομο στη Γερμανία.

«Επειδή κάθε πατριώτης στη Γερμανία συκοφαντείται ως ναζί» απάντησε ο Χέκε.

Η νομική υπεράσπισή του υποστήριξε πως ο Χέκε δεν γνώριζε πως η χρήση της συγκεκριμένης φράσης ήταν απαγορευμένη, επιχείρημα που δεν έπεισε το δικαστήριο, μιας και ο 52χρονος πολιτικός είναι καθηγητής ιστορίας. Τελικά, η έδρα του επέβαλε πρόστιμο 13.000 ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κρεμλίνο: Το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών επιβεβαιώνει την τάση στις ευρωπαϊκές χώρες

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Ρόμπερτ Φίτσο: Σύντομα πίσω στα καθήκοντά του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

Πύρινο… υπουργικό συμβούλιο: Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας, επανέλαβε ο Μητσοτάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα