ΑΘΗΝΑ
12:23
|
22.06.2024
Το ρωσικό ΥΠΑΜ αναφέρθηκε σε σφοδρές μάχες σε διάφορα μέρη του Χαρκόβου, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τρεις ουκρανικές αντεπιθέσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρεις ακόμα οικισμούς πήρε υπό τον έλεγχό της η Ρωσία, δύο εκ των οποίων στη περιφέρεια του Χαρκόβου, αλλά και έναν στη περιοχή της Ζαπορίζια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Οι Ρώσοι στρατιώτες «απελευθέρωσαν τις κοινότητες του Χλίμποκε και του Λουκιάντσι στην περιοχή του Χαρκόβου και προωθήθηκαν επίσης σε βάθος στις εχθρικές άμυνες», δήλωσε το υπουργείο Άμυνας. Τα δύο αυτά χωριά, που βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, είναι στα νότια αρκετών κοινοτήτων, τον έλεγχο των οποίων πήρε τις προηγούμενες ημέρες ο ρωσικός στρατός.

Τα ρωσικά στρατεύματα «απελευθέρωσαν πλήρως το χωριό Ρομπότινε στην περιοχή της Ζαπορίζια», δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, αναφερόμενο στην κοινότητα αυτή που ανακαταλήφθηκε από την Ουκρανία τον Αύγουστο του 2023, μια από τις λίγες ουκρανικές κατακτήσεις κατά την αντεπίθεση.

Το υπουργείο αναφέρθηκε σε σφοδρές μάχες και σε άλλα μέρη του Όμπλαστ του Χαρκόβου, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απωθήσει τρεις αντεπιθέσεις από την Ουκρανία.

Οι δυνάμεις της Μόσχας πιέζουν αυτό τον μήνα την περιοχή του Χαρκόβου, στρατηγική που Δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν ότι αποτελεί προσπάθεια δημιουργίας μιας ουδέτερης ζώνης από μεριάς της Ρωσίας, ούτως ώστε να προστατευθεί η ρωσική, γειτονική περιοχή του Μπέλγκοροντ από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς και επιδρομές.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΠΘ: Στρατηγικός σχεδιασμός με εργολαβία σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων

Νάιτζελ Φάρατζ: Το ΝΑΤΟ φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

ΟΗΕ: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη απεσταλμένου στην Κύπρο

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις ισραηλινές ενέργειες στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα