ΑΘΗΝΑ
03:12
|
26.06.2024
Οι πολιτικές πεποιθήσεις του Γιουράι Τσιντούρα ήταν πιο ξεκάθαρες από την ποίησή του, καθώς ήταν μέλος του φιλοΝΑΤΟϊκού Προοδευτικού Κόμματος.
Ο επίδοξος δολοφόνος του Σλοβάκου πρωθυπουργού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 71χρονος λογοτέχνης, Γιουράι Τσιντούλα, που όπως ανακοινώθηκε ήταν ο επίδοξος δολοφόνος του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτο Φίτσο (ή Φίκο όπως ήταν παλιότερα γνωστός), φαίνεται πως έκανε την ένοπλη επίθεση γιατί …διαφωνούσε με την κυβερνητική πολιτική.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι πολιτικές πεποιθήσεις του ήταν πιο ξεκάθαρες από την ποίησή του καθώς εδώ και χρόνια ήταν μέλος του φιλοΝΑΤΟϊκού Προοδευτικού Κόμματος.

Ο Τσιντούλα ήταν από την πόλη Λέβιτσε της Σλοβακίας και στο παρελθόν είχε καταγραφεί να αποδοκιμάζει έντονα τον πρωθυπουργό Φίτσο και την κυβέρνησή του από τους λογαριασμούς που τηρεί σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ άλλων και επειδή είχε επιλέξει να σταματήσει την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ο Σλοβάκος πρώην βουλευτής Πίτερ Μάρτσεκ μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από την δολοφονική απόπειρα του 71χρονου λογοτέχνη που είχε εργαστεί στο παρελθόν και ως σεκιουριτάς να βρίσκονται και άλλες «δυνάμεις». Επιφυλάχθηκε να τις προσδιορίσει προσθέτοντας με νόημα πως είναι «δύσκολο» να πούμε «ποιος ακριβώς βρίσκεται» πίσω από την επίθεση. Δεν αντιστάθηκε ωστόσο στον πειρασμό να δώσει μία κατεύθυνση προς τα πού επικεντρώνει τις υποψίες του: «Μπορούμε να μαντέψουμε, όμως, ποιοι μπορεί να είναι: η Μ16, η CIA ή κάποιος από την Ουκρανία…Πολλοί θέλουν να δουν το Φίτσο να δολοφονείται..» κατέληξε ο Μάρτσεκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Διάγγελμα του Προέδρου της Κένυας μετά την έκρηξη βίας απέναντι στη βαριά φορολογία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα