ΑΘΗΝΑ
09:45
|
19.05.2024
Οι πολιτικές πεποιθήσεις του Γιουράι Τσιντούρα ήταν πιο ξεκάθαρες από την ποίησή του, καθώς ήταν μέλος του φιλοΝΑΤΟϊκού Προοδευτικού Κόμματος.
Ο επίδοξος δολοφόνος του Σλοβάκου πρωθυπουργού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο 71χρονος λογοτέχνης, Γιουράι Τσιντούλα, που όπως ανακοινώθηκε ήταν ο επίδοξος δολοφόνος του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ρόμπερτο Φίτσο (ή Φίκο όπως ήταν παλιότερα γνωστός), φαίνεται πως έκανε την ένοπλη επίθεση γιατί …διαφωνούσε με την κυβερνητική πολιτική.

Ωστόσο, φαίνεται πως οι πολιτικές πεποιθήσεις του ήταν πιο ξεκάθαρες από την ποίησή του καθώς εδώ και χρόνια ήταν μέλος του φιλοΝΑΤΟϊκού Προοδευτικού Κόμματος.

Ο Τσιντούλα ήταν από την πόλη Λέβιτσε της Σλοβακίας και στο παρελθόν είχε καταγραφεί να αποδοκιμάζει έντονα τον πρωθυπουργό Φίτσο και την κυβέρνησή του από τους λογαριασμούς που τηρεί σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μεταξύ άλλων και επειδή είχε επιλέξει να σταματήσει την στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Ο Σλοβάκος πρώην βουλευτής Πίτερ Μάρτσεκ μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πίσω από την δολοφονική απόπειρα του 71χρονου λογοτέχνη που είχε εργαστεί στο παρελθόν και ως σεκιουριτάς να βρίσκονται και άλλες «δυνάμεις». Επιφυλάχθηκε να τις προσδιορίσει προσθέτοντας με νόημα πως είναι «δύσκολο» να πούμε «ποιος ακριβώς βρίσκεται» πίσω από την επίθεση. Δεν αντιστάθηκε ωστόσο στον πειρασμό να δώσει μία κατεύθυνση προς τα πού επικεντρώνει τις υποψίες του: «Μπορούμε να μαντέψουμε, όμως, ποιοι μπορεί να είναι: η Μ16, η CIA ή κάποιος από την Ουκρανία…Πολλοί θέλουν να δουν το Φίτσο να δολοφονείται..» κατέληξε ο Μάρτσεκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με παραίτηση από την κυβέρνηση Νετανιάχου απειλεί ο Μπένι Γκαντς

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα