ΑΘΗΝΑ
05:42
|
27.07.2024
Υποστήριξε πως δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και πως θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να πετύχει τους στόχους του.
Μπ. Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν σταματά τις προκλητικές δηλώσεις ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην προσπάθειά του να παρουσιάσει σαν «απλή» στρατιωτική «επιχείρηση» το ατέλειωτο μακελειό των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Νετανιάχου, αναφέρεται να υποστηρίζει πως «η ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία μίλησαν δεν εκτυλίχθηκε και δεν θα εκτυλιχθεί» στη Ράφα. Ανέφερε δε πως οι πάνω από 550.000 άμαχοι που εγκατέλειψαν την πόλη, την «εκκένωσαν» απλά, λες και δεν υποφέρουν εδώ και 8 μήνες από τις καθημερινές σφαγές, την πείνα, τις κακουχίες του πολέμου και τον συνεχή διωγμό.

Κάνουμε ό,τι χρειάζεται…

Όμως το θράσος του Νετανιάχου δεν σταμάτησε σήμερα εδώ.

Μιλώντας αργότερα σήμερα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ισχυρίστηκε υπάρχουν κάποιες «εντάσεις» με τις ΗΠΑ για την «στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα» δικαιολογώντας τη θηριωδία του στρατού στη Γάζα με το «επιχείρημα» πως «πρέπει να κάνεις ό,τι απαιτείται για να εξασφαλίσεις την επιβίωσή σου και το μέλλον σου…δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο μέλλον με τη Χαμάς να ανακαταλάβει τη Γάζα».

«Μιλάμε με τις ΗΠΑ αλλά τελικά κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε τη ζωή του έθνους μας» είπε ο Νετανιάχου, προσθέτοντας πως ο στόχος του ισραηλινού στρατού στη Ράφα είναι «η καταστροφή τεσσάρων ταξιαρχιών της Χαμάς».

Νωρίτερα, ο Νετανιάχου είχε απορρίψει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την περασμένη Παρασκευή υπέρ διευρυμένων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Κράτους στα Ηνωμένα Έθνη.

Παράλληλα, απαντώντας εμμέσως σε πρότερη, σημερινή δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, πως χρειάζεται το Ισραήλ να έχει ένα «ξεκάθαρο σχέδιο για την επόμενη μέρα στη Γάζα» γιατί δεν μπορούμε να έχουμε «κενό εξουσίας στη Γάζα επειδή αυτό θα το αναπληρώσει το χάος» ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε πως κάτι τέτοιο είναι μάταιο, εάν δεν καταστραφεί προηγουμένως η Χαμάς.

«Αντίθετα με ό,τι λέγεται, εμείς έχουμε εμπλακεί εδώ και μήνες σε σοβαρές προσπάθειες να βρούμε λύση σε αυτό το σύνθετο πρόβλημα. Ορισμένες προσπάθειες είναι κρυφές και αυτό είναι καλό. Αυτό είναι μέρος των στόχων του πολέμου που έχουμε καθορίσει και που είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε…».

Και κατέληξε ο Νετανιάχου:

«Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει υποκατάστατο μίας στρατιωτικής νίκης. Υπάρχει μόνον ένα υποκατάσταστο της νίκης: η ήττα. Η κυβέρνησή μου δεν θα συμφωνήσει σε αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Πολωνία: Ψηφίστηκε νόμος που επιτρέπει στη συνοριοφυλακή να πυροβολεί μετανάστες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα