ΑΘΗΝΑ
12:54
|
22.06.2024
Ζητούν από το πανεπιστήμιο να σταματήσει τις επενδύσεις σε κατασκευαστές όπλων, στις Blackstone και BlackRock και σε άλλες 24 εταιρείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επενδύσεις του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (UCLA) ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων– κυρίως σε κατασκευαστικές όπλων και άλλες εταιρείες- στοχεύουν οι Αμερικανοί φοιτητές που διαμαρτύρονται για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, δηλαδή σχεδόν το ένα πέμπτο των συνολικών κεφαλαίων του ιδρύματος.

Ο επικεφαλής επενδύσεων του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Τζαγκντίπ Σινγκ Μπάχερ, παρουσίασε τα νούμερα αυτά την Τρίτη, στην πρώτη δημόσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, από τότε που άρχισαν οι πανεθνικές φοιτητικές διαμαρτυρίες υπέρ των Παλαιστινίων, τον Απρίλιο.

Ο υπολογισμός έγινε ως απάντηση σε ένα αίτημα που έλαβε ο Μπάχερ τον περασμένο μήνα από το UC Divest Coalition, μια οργάνωση που στοχεύει στην καταπολέμηση της υποστήριξης του μιλιταρισμού από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η οργάνωση προχώρησε στο αίτημα κατόπιν έρευνας στα περιουσιακά στοιχεία του UCLA, συνολικής αξίας 175 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ομάδα ζήτησε από το ίδρυμα να σταματήσει τις επενδύσεις σε κατασκευαστές όπλων, στις επενδυτικές εταιρείες Blackstone και BlackRock, και σε δύο ακόμη ντουζίνες εταιριών, στις βιομηχανίες ψυχαγωγίας, τεχνολογίας και ποτών.

Στην έκθεση που παρουσίασε, ο Μπάχερ δήλωσε πως ένα τέτοιο μέτρο θα αφορούσε επενδύσεις που περιλαμβάνουν: 3,3 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις σε ομίλους με δεσμούς με κατασκευαστές όπλων, 12 δισεκατομμύρια σε ομόλογα των ΗΠΑ, 163 εκατομμύρια στην επενδυτική εταιρεία BlackRock και 2,1 δισεκατομμύρια σε ομόλογα που διαχειρίζεται η BlackRock, 8,6 δισεκατομμύρια από την Blackstone και 3,2 δισεκατομμύρια από τις άλλες 24 εταιρείες.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Απόφαση συμμετοχής στην αγωγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

Ρεύμα: Μας πρόδωσε… το πράσινο-Μπλε και κίτρινα τα φθηνότερα τιμολόγια το Α΄εξάμηνο

ΑΠΘ: Στρατηγικός σχεδιασμός με εργολαβία σε μεγάλη εταιρεία συμβούλων

Νάιτζελ Φάρατζ: Το ΝΑΤΟ φταίει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα