ΑΘΗΝΑ
23:25
|
10.10.2024
Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των νεκρών και αγνοουμένων από τις πλημμύρες στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας.
Πλημμύρες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στους 150 οι νεκροί και 112 οι αγνοουμένοι από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στη νότια πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ της Βραζιλίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της πολιτείας.

Η υπηρεσία ανέφερε 807 τραυματισμούς, ενώ πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν και 620.000 εκτοπίστηκαν εξαιτίας των πλημμυρών.

Σημείωσε επίσης ότι 80.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από την περιοχή της καταστροφής και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος επισκέπτεται για τρίτη φορά την περιοχή της καταστροφής, θα ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, νέα πακέτα βοήθειας. Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βραζιλίας ενέκρινε ομόφωνα την τριετή αναβολή του χρέους του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ προς το Δημόσιο.

Στις 3 Μαΐου, ο κυβερνήτης του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, Εντουάρντο Λέιτε, κήρυξε τη συνεχιζόμενη κατάσταση «εξαιρετικά κρίσιμη» και την χαρακτήρισε ως «το πιο καταστροφικό γεγονός στην ιστορία της πολιτείας».

Η πολιτεία κήρυξε «κατάσταση καταστροφής» για 180 ημέρες και κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες για την εκκένωση του πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιασαν επ’αυτοφόρω κλέφτη μετάλλου σε σιδηροδρομική γραμμή της Ελευσίνας

Νεκρός από όπλο 39χρονος στη Λαμία

Ισραηλινή σφοδρή επίθεση στην κεντρική Βηρυτό με 18 νεκρούς και 92 τραυματίες

Τροπική καταιγίδα έγινε ο κυκλώνας Milton – Στους 10 οι νεκροί -3,4 εκατ. χωρίς ρεύμα για ώρες (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα