ΑΘΗΝΑ
06:35
|
21.09.2024
Ο IDF ανακοίνωσε πως ξεκινά έρευνα για το περιστατικό, δεδομένου ότι οι στρατιώτες χτυπήθηκαν από πυρά τανκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον θάνατο πέντε στρατιωτών στη Γάζα ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF), σε ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά για το Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου τον Οκτώβριο, με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας να αναφέρουν ότι οι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν χτυπήθηκαν κατά λάθος από ισραηλινά τανκς την Τετάρτη.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Τζαμπάλια, 4 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Γάζας, στην οποία επέστρεψαν τα ισραηλινά στρατεύματα αυτή την εβδομάδα, αφού είχαν αποσυρθεί προηγουμένως, υποστηρίζοντας ότι η Χαμάς είχε ανασυνταχθεί στην πόλη.

Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκαταλείψει την Τζαμπάλια από το Σάββατο, όταν ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στην πόλη τη Δευτέρα.

Οι πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Τζαμπάλια την Τετάρτη υπηρετούσαν όλοι στο 202ο Τάγμα της Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών, με τον IDF να ξεκινά έρευνα για το περιστατικό, δεδομένου ότι οι στρατιώτες χτυπήθηκαν από πυρά τανκ.

Ωστόσο, μια αρχική έρευνα διαπίστωσε ότι οι στρατιώτες είχαν καταλάβει ένα κτίριο στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, δεκάδες μέτρα μακριά από ισραηλινά τανκς που επίσης σταθμεύουν στην περιοχή.

Τα τανκς εντόπισαν πολυβόλο όπλο στο κτίριο και εκτόξευσαν δύο οβίδες προς το μέρος του, σύμφωνα με την έρευνα.

Άλλοι επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν από τα πυρά του τανκ, τρεις εκ των οποίων σοβαρά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα