ΑΘΗΝΑ
00:04
|
29.09.2024
Δύο αδέρφια από τη Βοστώνη κατηγορούνται από την εισαγγελία ότι έκλεψαν κρυπτονομίσματα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι απήγγειλε κατηγορίες σε δύο αδέρφια για την κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε περίπου 12 δευτερόλεπτα.

Ο Anton Peraire-Bueno, 24 ετών, από τη Βοστώνη, και ο James Pepaire-Bueno, 28 ετών, από τη Νέα Υόρκη, κατηγορήθηκαν για συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη χρηματοοικονομικής απάτης και συνωμοσία με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορούμενοι εκμεταλλεύτηκαν «την ίδια την ακεραιότητα της αλυσίδας μπλοκ Ethereum για να αποκτήσουν με δόλο» κρυπτονόμισμα αξίας 25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αδέλφια συνελήφθησαν την Τρίτη στη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη, αντίστοιχα, και θα εμφανιστούν στο δικαστήριο αργά την Τετάρτη ενώπιον του αμερικανικού δικαστή Paul G. Levenson στην περιφέρεια της Μασαχουσέτης και του αμερικανικού δικαστή Valerie Figueredo στη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης, αναφέρεται. Η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λίζα Μονακό δήλωσε ότι τα αδέλφια χρησιμοποίησαν «ένα τεχνολογικά εξελιγμένο, πρωτοποριακό σχέδιο που σχεδίαζαν επί μήνες και εκτέλεσαν σε δευτερόλεπτα».

«Καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να εξελίσσονται, το Υπουργείο θα συνεχίσει να ξεριζώνει την απάτη, να υποστηρίζει τα θύματα και να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη στις αγορές αυτές», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ Damian Williams στη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι τα αδέρφια σπούδασαν πληροφορική και μαθηματικά σε ένα από τα πιο διάσημα πανεπιστήμια στον κόσμο και φέρεται να χρησιμοποίησαν τις δεξιότητες και την εκπαίδευσή τους για να αλλοιώσουν και να χειραγωγήσουν πρωτόκολλα που βασίζονται σε εκατομμύρια χρήστες του Ethereum σε όλο τον κόσμο.

Όπως ισχυριζόμαστε, το σχέδιο των κατηγορουμένων θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια την ακεραιότητα του blockchain”, δήλωσε. “Αυτό το φερόμενο ως σχέδιο ήταν καινοφανές και δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ στο παρελθόν.

Σε περίπτωση καταδίκης, οι αδελφοί Peraire-Bueno αντιμετωπίζουν το πολύ 20 χρόνια φυλάκισης ο καθένας για κάθε κατηγορία, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα