ΑΘΗΝΑ
18:49
|
02.07.2024
7 οι νεκροί και 12 οι αγνοούμενοι κατόπιν φονικών πλημμυρών στο Μασχάντ, την δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη του Ιράν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις της Τετάρτης στη Μασχάντ, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη του Ιράν, άφησαν πίσω τους τουλάχιστον επτά νεκρούς και 12 αγνοούμενους, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Δήμου Μασχάντ Χαμιντρέζα Καφινίγια δήλωσε ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες, μεταξύ των οποίων δύο που παγιδεύτηκαν σε ένα βυθισμένο αυτοκίνητο στην πλατεία Ινκιλάπ της Μασχάντ και μια μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της που πέθαναν ενώ είχαν παγιδευτεί στο σπίτι τους.

Η πυροσβεστική άρχισε να βοηθά τα θύματα των πλημμυρών το απόγευμα, συνεχίζοντας τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Ο Μουχσίν Ζακιριάν, επικεφαλής της Ερυθράς Ημισελήνου του Χορασάν, δήλωσε ότι 12 άνθρωποι αγνοούνται.

Ο κυβερνήτης του Μασχάντ, Μοχσέν Νταβέρι, δήλωσε ότι τουλάχιστον 250 οικογένειες σε 150 κατεστραμμένα σπίτια μεταφέρθηκαν σε διάφορα μέρη της πόλης και στα γύρω χωριά.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν δρόμους κλειστούς σε ορισμένα τμήματα της πόλης, οχήματα βυθισμένα στο νερό και κάποιους ανθρώπους να προσπαθούν να ανακτήσουν τα οχήματά τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στην Ασωπία Βοιωτίας- Επιχειρούν εναέρια μέσα

Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κουτουζής

Ινδία: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες σε θρησκευτική τελετή- Ποδοπατήθηκαν από το πλήθος

Ισραήλ: Ολονύχτιοι βομβαρδισμοί και εντολή εκκένωσης της Χαν Γιούνις- «Δεν έχει μείνει ασφαλές μέρος»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα