ΑΘΗΝΑ
07:49
|
29.06.2024
Η Διακήρυξη της Μανάμα που εξεδόθη κατά τη σύνοδο κορυφής στο Μπαχρέιν ζητά κυανόκρανους του ΟΗΕ στα παλαιστινιακά εδάφη και ειρηνευτική διεθνή σύνοδο.
Από την σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση για την ανάπτυξη δύναμης κυανοκράνων στα παλαιστινιακά εδάφη απευθύνει στην κοινή ανακοίνωση ο Αραβικός Σύνδεσμος μετά τη σύνοδο κορυφής νωρίτερα σήμερα στη Μανάμα του Μπαχρέιν.

Οι ηγέτες των 22 χωρών του Αραβικού Συνδέσμου στην «Διακήρυξη της Μανάμα» ζητούν «διεθνή προστασία και ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» μέχρις ότου εφαρμοστεί λύση δύο κρατών.

Ζητά επίσης από «όλες τις παλαιστινιακές παρατάξεις να ενωθούν υπό την ομπρέλα της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» που είναι «ο μόνος νόμιμος εκπρόσωπος του παλαιστινιακού λαού».

Σε άλλο σημείο η Διακήρυξη της Μανάμα ζητά την πραγματοποίηση διεθνούς συνόδου για το παλαιστινιακό και καταδικάζει τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν εκτιμώντας πως «απειλούν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, το διεθνές εμπόριο και τα συμφέροντα των χωρών και λαών του κόσμου».

Αναφέρεται επίσης η βούληση των αραβικών χωρών «να εξασφαλίσουν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα» και την ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα