ΑΘΗΝΑ
13:06
|
01.07.2024
Την έψαχνε η ανήλικη κόρη της- Απαντήσεις καλείται να δώσει η ΕΛ.ΑΣ. για τη διαχείριση των καταγγελιών της γυναίκας.
Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία ο δράστης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη σύλληψη του 50χρονου πρώην συζύγου της 40χρονης που βρέθηκε νεκρή με ένα μαχαίρι καρφωμένο στην κοιλιά της στο Μενίδι, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η γυναίκα εντοπίστηκε στις έξι το πρωί στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους, αφότου δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι. Στο σημείο έφθασαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, οι οποίοι εντόπισαν τη γυναίκα νεκρή στη μέση του δρόμου, με το φονικό όπλο καρφωμένο στο σώμα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα της στυγνής δολοφονίας είχε καταγγείλει τρεις φορές για ενδοοικογενειακή βία τον εν διαστάσει σύζυγό της το 2013, τον Σεπτέμβριο του 2022 και το Μεγάλο Σάββατο στο τμήμα ασφαλείας Περιστερίου. Το σχετικό δικαστήριο ήταν μάλιστα προγραμματισμένο για αύριο, Παρασκευή, ενώ για το πρώτο επεισόδιο ο 50χρονος είχε συλληφθεί, είχε δικαστεί και είχε αφεθεί ελεύθερος. 

Η 40χρονη γυναίκα είχε καταγγείλει τον 50χρονο τη Δευτέρα του Πάσχα (6/5/24). Της είχε χορηγηθεί panic button αλλά δεν είναι γνωστό εάν το είχε ενεργοποιήσει. Επίσης, της προτάθηκε να πάει σε δομή αλλά αρνήθηκε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, είχε προηγηθεί καταγγελία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2022. Για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία.

Ελεύθερος παρά τις καταγγελίες ο πρώην σύζυγος

Απαντήσεις καλείται να δώσει η ΕΛ.ΑΣ., αναφορικά με την διαχείριση των καταγγελιών ενδοοικογενειακής βίας στις οποίες είχε προχωρήσει αρκετές φορές το θύμα, ακόμα και λίγες ημέρες πριν την άγρια δολοφονία της.

Η τελευταία από τις καταγγελίες είχε γίνει στις 7 Μαΐου, όταν η 40χρονη είχε πάει στο Α.Τ. Αχαρνών και είχε υποβάλει σχετική μήνυση εις βάρος του 50χρονου, με τον οποίον είχε δύο παιδιά. Η αστυνομία υποστηρίζει πως τότε στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό τηλέφωνό της, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες πηγές, ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος ενδοοικογενειακής βίας την κάλεσε δυο μέρες μετά το συμβάν και του απάντησε ότι «είναι εντάξει».

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις του νέου ποινικού κώδικα 5090/2024, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου και αφορούν στα αδικήματα της ενδοοικογενειακης βίας, το δικαστήριο μπορούσε να διατάξει εκδίκαση εντός τριών ημερών και προσωρινή κράτηση του δράστη. Αντί αυτού η δικάσιμος ορίστηκε στις 17 Μαΐου, διότι, σύμφωνα με την αστυνομία, η παθούσα δεν προσήλθε κατά την εκδίκαση του αυτοφώρου και ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι προηγούμενες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είχαν γίνει το 2013 και το 2022 και ο 50χρονος είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.

«Σκότωσαν την μαμά μου»

Στο σημείο βρέθηκε η ανήλικη κόρη του θύματος, η οποία, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε βγει να ψάξει την μητέρα της όταν ενημερώθηκε πως η 40χρονη δεν είχε φτάσει στη δουλειά της.

Σύμφωνα με μάρτυρα, το 15χρονο κορίτσι είδε τη μητέρα της αιμόφυρτη στη μέση του δρόμου.

«Έχουν σκοτώσει τη μαμά μου έχουν σκοτώσει τη μαμά μου φώναζε πάνω από το άψυχο σώμα της μητέρας της», δήλωσε  αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο SKAI, ενώ οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν την άτυχη γυναίκα με μια φωτογραφία της που τους έδειξε η 15χρονη κόρη της.

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα, η νεαρή κοπέλα είπε στους αστυνομικούς αλλά και σε τηλεφωνική κλήση που είχε πιθανόν με τον ανήλικο αδερφό της «Υπήρχε ενδοοικογενειακή βία, ίσως τη σκότωσε ο μπαμπάς μου. Τη βρήκε καθώς πήγαινε στη δουλειά της». «Ήταν συντετριμμένη, δεν μπορούσαμε να της μιλήσουμε», λέει η μάρτυρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Μόσχα ο Κάνιε Γουέστ

Στις φλόγες τυλίχθηκε βαγόνι του Προαστιακού στην Ακράτα

Συναγερμός για πυρκαγιά στη Χίο-Μήνυμα από το 112

Πατήσια: Συνελήφθη καταζητούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα