ΑΘΗΝΑ
15:35
|
24.06.2024
Ουκρανοί νομοθέτες ασκούν διπλωματική πίεση στις ΗΠΑ προκειμένου να τους επιτραπεί χτύπημα σε ρωσικό έδαφος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Τρίτη, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps παραδέχθηκε ότι το Λονδίνο είχε δώσει στο Κίεβο την άδεια να επιτεθεί στην Κριμαία με όπλα που προμήθευσε το Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή θεωρεί τη χερσόνησο μέρος της Ουκρανίας.

Η απαγόρευση των ΗΠΑ να χρησιμοποιούν τα όπλα τους για να επιτεθούν σε ρωσικό έδαφος φέρεται να έχει αποτρέψει το Κίεβο από το να επιτεθεί σε θέσεις της Μόσχας, αλλά η Ουκρανία φέρεται να επιδιώκει να πλήξει τις ρωσικές αποθήκες στρατιωτικού εφοδιασμού στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Μια ομάδα Ουκρανών νομοθετών φέρεται να συναντάται με αξιωματούχους του αμερικανικού Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να επηρεάσει την Ουάσινγκτον στην άρση των περιορισμών της.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον προσπάθησε να πείσει τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την υποστήριξη της Ουκρανίας και την απαραίτητη βοήθεια σε περίπτωση επιστροφής του στον Λευκό Οίκο, λέγοντας ότι ένα αδιέξοδο στην Ουκρανία θα ήταν πολύ πιο επωφελές για τον Τραμπ από μια ρωσική νίκη.

Την περασμένη εβδομάδα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η βόρεια ομάδα δυνάμεων της Ρωσίας είχε θέσει υπό τον έλεγχό της τα χωριά Γκάτιστσε, Κράσνοε, Μοροχόβετς, Ολενίκοβοε, Μπορίσοβκα, Ογκούρτσοβο, Πλετενέβκα, Πίλνα και Στριλέκια στην περιοχή του Χαρκόβου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ινδία προμήθευσε το Ισραήλ με όπλα εν μέσω του πολέμου στη Γάζα

Έκκληση του επικεφαλή της UNRWA κατά των προσπαθειών του Ισραήλ για τη διάλυσή της

Η Ρωσία καλεί την πρέσβειρα των ΗΠΑ στη Μόσχα για την επίθεση στη Σεβαστούπολη

Αύξηση τιμών πετρελαίου λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα