ΑΘΗΝΑ
05:45
|
27.07.2024
Σε καταγγελία προέβη ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ, κάνοντας λόγω ότι παραιτείται λόγω πίεσης για απευθείας αναθέσεων.
Σέρκος Χαρουτουνιάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταγγελίες από τον πρόεδρο του ΕΛΓΟ, Σέρκου Χαρουτουνιάν, ο οποίος έστειλε επιστολή προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη από την οποία προκύπτουν πολύ σοβαρά θέματα.

Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε από το documentonews.gr, ο πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα» ο κ. Χαρουτουνιάν θέτει την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού και κάνει λόγο για πιέσεις προκειμένου να υπογράφει απευθείας αναθέσεις.

Σύμφωνα με την επιστολή:

Όπως καταλαβαίνετε είναι φανερό ότι το τελευταίο διάστημα, για λόγους ανεξάρτητους της θέλησής μου δεν μπορώ πλέον να φανώ όσο χρήσιμος επιθυμώ και δύναμαι.

Παράλληλα, μου είναι αδύνατο να υπογράφω απευθείας αναθέσεις έργων, όπως μου ζητείται επιτακτικά, με βάση ποικίλες προφάσεις» υπογραμμίζει με νόημα και προσθέτει «επιθυμία μου είναι να είμαι χρήσιμος με βάση τα προσόντα και τις εμπειρίες μου και όχι ένας απλά μισθοδοτούμενος Πρόεδρος Οργανισμού. Παραθέτω τα παραπάνω στοιχεία με την παράκληση, εάν πιστεύετε ότι η παρουσία μου δεν είναι πλέον χρήσιμη για την Κυβέρνηση, να θεωρήσετε δεδομένη και στη διάθεσή σας τη παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ».

Σε άλλο σημείο της επιστολής του αφήνει σαφείς αιχμές κατά του αρμόδιου υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τον έχει παραγκωνίσει, ενώ σημειώνει «το τελευταίο διάστημα, με ιδιαίτερη λύπη διαπιστώνω ότι η συνεργασία με τον εποπτεύοντα Υπουργό είναι ιδιαίτερα προβληματική. Χαρακτηριστικά επισημαίνω ότι στην Υπουργική Απόφαση με την οποία διένειμε τα καθήκοντα στη διοίκηση του Οργανισμού, μου ανέθεσε την εποπτεία μιας Γενικής Διεύθυνσης που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Ολόκληρη την επιστολή θα την βρείτε εδώ:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα