ΑΘΗΝΑ
23:44
|
28.09.2024
Εβραίοι και Σουηδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο σε διαμαρτυρία κατά της στήριξης της Σουηδίας στο Ισραήλ.
Συγκέντρωση στο κοινοβούλιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο του σουηδικού κοινοβουλίου για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξη της κυβέρνησης προς το Ισραήλ. Επικεφαλής της διαμαρτυρίας ήταν ο Σουηδός Εβραίος ακτιβιστής Dror Feiler.

Οι διαδηλωτές με πανό που έγραφαν: «Τερματίστε τη γενοκτονία στη Γάζα», «Όχι στην κατοχή» και «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», απαίτησαν να τερματιστεί η στήριξη της Σουηδίας προς το Ισραήλ.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία γύρω από το κοινοβούλιο, ενώ προέτρεπαν την κυβέρνηση να αντιστρέψει την υποστήριξή της προς το Ισραήλ, επικαλούμενοι τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Feiler προέβη σε δηλώσεις όπου τόνισε την σημασία της ενότητας του αγώνα καθώς και το νόημα της κινητοποίησης:

Έχουν περάσει 76 χρόνια από την έναρξη της Μεγάλης Νάκμπα και αυτή συνεχίζεται ακόμη. Ως εκ τούτου, συγκεντρωθήκαμε για να πραγματοποιήσουμε ένα είδος σιωπηλής πορείας για να τιμήσουμε αυτή την τρομερή επέτειο, 76 χρόνια απαλλοτρίωσης και θανάτων, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Αγωνιζόμαστε μαζί. Δεν έχει σημασία αν είμαστε Εβραίοι, μουσουλμάνοι, χριστιανοί ή αλλόθρησκοι. Πρόκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το διεθνές δίκαιο. Πρέπει όλοι να αγωνιστούμε γι’ αυτό. Η ισραηλινή κυβέρνηση, υπεύθυνη για τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου στη Γάζα, θα πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα