ΑΘΗΝΑ
16:20
|
26.06.2024
Για φτωχοποίηση του κλάδου κάνει λόγο η ΠΟΕΣΥ με αφορμή την απόφαση για την μείωση εξόδων διανυκτέρευσης εκτός έδρας.
Έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ως εδώ» λέει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, που διαμαρτύρεται στήνοντας σκηνές σήμερα στην πλατεία Συντάγματος και καταγγέλλοντας φτωχοποίηση του κλάδου με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης στις εκτός έδρας αποσπάσεις προς ενίσχυση μάχιμων υπηρεσιών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

«Είναι πασίδηλα προφανές για την πολιτική και φυσική ηγεσία ότι μείζον ζήτημα αποτελεί μόνο η αστυνόμευση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αφού επιχειρείται αφαίμαξη ανθρώπινου δυναμικού και εξοπλισμού χωρίς προηγούμενο», καταγγέλλει σε ανακοίνωση της η ΠΟΑΣΥ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η απόφαση «αποτελεί ύβρη για το λειτούργημα του αστυνομικού και επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα».

Η απόφαση πάρθηκε με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή τη Μ. Τετάρτη και προβλέπει την υποχρεωτική μετακίνηση αστυνομικών από την επαρχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, για τρεις μήνες, χωρίς όμως να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη τους, ενώ παράλληλα μειώνεται και η αποζημίωση για τις διανυκτερεύσεις τους από τα 80-100 ευρώ, στα 30.

Στο πλαίσιο των διαμαρτυριών που έχει προκαλέσει η απόφαση αστυνομικοί αποδοκίμασαν χθες Τετάρτη, έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, τον υφυπουργό Προστασία του Πολίτη Ανδρέα Νικολόπουλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Μοσχάτο-Ήχησε το 112

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Σοβαρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού με έναν νεκρό (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα