ΑΘΗΝΑ
17:53
|
19.09.2024
Την ίδια ώρα, ισραηλινά μέσα μεταδίδουν πως έφτασε αμερικανικός οπλισμός στη βάση Nevatim, στο νότιο Ισραήλ.
Το πλοίο μετέφερε σχεδόν 27 τόνους εκρηκτικών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ότι δεν θα επιτρέπει σε πλοία που μεταφέρουν όπλα προς το Ισραήλ να ελλιμενίζονται στα λιμάνια της ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ισπανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εξωτερικών, Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες, ύστερα από την άρνηση της Μαδρίτης να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο στην Καρθαγένη, την Πέμπτη.

Ο Άλμπαρες διευκρίνισε ότι το περιστατικό της Πέμπτης είναι το πρώτο μετά την απόφαση του υπουργείου να μην επιτρέπει να δένουν σε Ισπανικά λιμάνια πλοία με οπλισμό προς το Ισραήλ, εξηγώντας ότι αυτό συνάδει με την απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να μην δώσει άδεια για την εξαγωγή όπλων στο Ισραήλ, μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Μαδρίτη έλαβε την απόφαση αυτή καθώς δεν επιθυμεί «να συμβάλλει στον πόλεμο».

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαϊού ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε, σε ανάρτησή του στο X, ανακοίνωσε πως το υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε το αίτημα του πλοίου Marianne Danica να δέσει στο λιμάνι της Καρθαγένης στις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, το πλοίο μετέφερε σχεδόν 27 τόνους εκρηκτικών από το Μαδράς της Ινδίας, με προορισμό το Ισραήλ.

Η απόρριψη ελλιμενισμού του συγκεκριμένου πλοίου ελήφθη εν μέσω διαμάχης μεταξύ των κυβερνώντων Σοσιαλιστών και των εταίρων τους της Αριστεράς, σχετικά με την άδεια διέλευσης πλοίων που μεταφέρουν όπλα σε ισραηλινά λιμάνια.

Έφτασαν όπλα των ΗΠΑ στο Ισραήλ

Παρά τις εξαγγελίες των ΗΠΑ ότι θα επανεξετάσουν τις αποστολές όπλων προς το Ισραήλ που είχαν προγραμματιστεί, λόγω της επικείμενης χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Ράφα, τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έφτασε φορτίο με αμερικανικό οπλισμό στη χώρα.

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan 11, άφησε να εννοηθεί συζήτηση αφορούσε την ίδια αποστολή όπλων που η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, είχε ανακοινώσει την αναστολή της, υπό το φόβο για μεγάλη χερσαία επίθεση στη Ράφα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αρνήθηκε ότι η αποστολή όπλων που έφτασε σήμερα στο Τελ Αβίβ ήταν η ίδια αποστολή που ανεστάλη και δήλωσε ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει να «παρέχει στο Ισραήλ πυρομαχικά και αεράμυνα ώστε να μπορεί να αμυνθεί», ενώ τόνισε ότι «η στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ συνεχίζεται», και πως είναι «διαφορετική από την αποστολή πυραύλων που είχε παγώσει».

Ο σταθμός Kan 11 ανέφερε ότι η αμερικανική στρατιωτική υποστήριξη θεωρείται επείγουσα και εξαιρετικά σημαντική για το Ισραήλ, «όχι μόνο λόγω του πολέμου στη Γάζα, αλλά και λόγω της πιθανότητας επιδείνωσης των συνθηκών στο βόρειο μέτωπο» και εξήγησε ότι η αμερικανική  αεροπορική μεταφορά προσγειώθηκε με το νέο φορτίο στη βάση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στο «Nevatim», χτες Πέμπτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκροί δύο Ισραηλινοί στρατιώτες και εννιά τραυματίες από επιθέσεις της Χεζμπολάχ

Το σχολείο Ius Scholae και τα ξενοφοβικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης Μελόνι

Διάγγελμα Νασράλα μετά το διπλό κύμα εκρήξεων στον Λίβανο (live)

Σερ Τζαμπατζής ο Κιρ Στάρμερ, λένε στη Βρετανία, μετά τα ακριβά δώρα ενόψει λιτότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα