ΑΘΗΝΑ
22:02
|
08.07.2024
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου η απολογία του 50χρονου γυναικοκτόνου.
Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία ο δράστης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον εισαγγελέα βρέθηκε σήμερα ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος που με 17 μαχαιριές έκοψε το νήμα της ζωής της 40χρονης πρώην συζύγου του στη μέση του δρόμου, χθες το πρωί στο Μενίδι.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά του 50χρονου δράστη, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα, 20 Μαΐου, κατόπιν αιτήματός του που έγινε δεκτό από την Ανακρίτρια που θα χειριστεί την υπόθεση δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ισχυρίζεται πως διέπραξε γιατί το θύμα «του έτρωγε τα λεφτά» και είχε σχέση με άλλον άντρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος επρόκειτο σήμερα να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές για επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας που είχε καταγγείλει η 40χρονη στις 7 Μαΐου, υπόθεση που είχε αναβληθεί. Έτσι, νωρίτερα σήμερα, οι συνήγοροι του 50χρονου σε αυτή την υπόθεση ζήτησαν νέα αναβολή λόγω «κωλύματος του κατηγορουμένου». Το δικαστήριο ανέβαλε για τις 18 Μαρτίου 2025.

Μετά την σύλληψή του, ο δράστης της γυναικοκτονίαςεμφανίστηκε αμετανόητος στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. «Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άνδρες» φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να ανέφερε στους αστυνομικούς, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα κρατήσει την ίδια κυνική στάση και σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι στην σχέση υπήρξαν και άλλα περιστατικά κακοποίησης, καθώς η 40χρονη γυναίκα είχε προχωρήσει στο παρελθόν, σε τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία. Τραγική μάλιστα ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι σήμερα ο γυναικοκτόνος θα καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την πιο πρόσφατη καταγγελία της 40χρονης.

Το γεγονός φέρνει στις μνήμες την πολύ πρόσφατη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, της γυναίκας που κι εκείνη είχε προσπαθήσει να γλιτώσει από τον διώκτη της και έπεσε νεκρή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, αναδεικνύοντας για μια ακόμα φορά τα τραγικά κενά του πρωτοκόλλου σε περιπτώσεις κακοποίησης αλλά και της νομοθεσίας όπως καταγγέλλουν κόμματα και οργανώσεις.

Αγανακτισμένος ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα ξέσπασε μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Πόσες ακόμα γυναίκες θα κλάψουμε; 46 ημέρες που δολοφόνησαν την Κυριακή μου και ακούμε για ακόμα μία εν ψυχρώ γυναικοκτονία. Γιατί; Φωνάζω από οργή και από θυμό. Οι δράστες αποθρασύνονται και ο ένας εμπνέεται από τον άλλο. Εγώ αυτό καταλαβαίνω. Γιατί γίνεται αυτό; Μα γιατί δεν υπάρχει τελικά ουσιαστική τιμωρία. Ο φονιάς της κόρης μου κρατείται στο ψυχιατρείο και τον προστατεύουν χωρίς να είναι άρρωστος ψυχικά».

«Όσο καθυστερούν οι διαδικασίες και για τον φονιά και για τους επίορκους αστυνομικούς τόσο η κατάσταση γίνεται Λερναία Ύδρα. Ας σταματήσει πια αυτό το “γαϊτανάκι”. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας προστατευτούν τα θύματα, αλλιώς κάθε ημέρα που θα βλέπω τηλεόραση θα ξαναζούμε εγώ και όλοι οι γονείς των θυμάτων τον φόνο των παιδιών μας», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Σε απεργία προχωρούν τα αεροδρόμια λίγες μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διάσωση 283 μεταναστών-προσφύγων στη Γαύδο: Μεταφέρθηκαν σε δομή Αγιά Χανίων

Έρευνα Lancet: Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών στη Γάζα είναι αρκετά μεγαλύτερος

Επιστήμονες: Προσοχή στις τροφικές δηλητηριάσεις λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα