ΑΘΗΝΑ
12:03
|
28.06.2024
Σε αυτοχειρία κατέληξε η αστυνομική έρευνα σχετικά με τον πληροφοριοδότη της Boeing που εντοπίστηκε νεκρός σε όχημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πληροφοριοδότης της Boeing, Τζον Μπάρνετ, αυτοκτόνησε σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, τερματίζοντας την έρευνα για τον συγκλονιστικό θάνατο ενός μακροχρόνιου υπαλλήλου που εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τα πρότυπα ασφάλειας και παραγωγής του κατασκευαστή αεροσκαφών – και ο οποίος μήνυσε την εταιρεία, ισχυριζόμενος ότι η Boeing άσκησε παράνομα αντίποινα εναντίον του.

Ο 62χρονος Μπάρνετ βρέθηκε νεκρός σε όχημα στις 9 Μαρτίου από αυτοτραυματισμό στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας. Οι αστυνομικοί είχαν αποσταλεί για να διενεργήσουν έλεγχο της ευημερίας του Barnett σε ένα ξενοδοχείο Holiday Inn, όταν αυτός δεν εμφανίστηκε σε μια κατάθεση για την υπόθεσή του κατά της Boeing, σύμφωνα με τους δικηγόρους του και την έκθεση συμβάντων της αστυνομίας.

Όταν έφτασαν, οι αστυνομικοί που ανταποκρίθηκαν βρήκαν τον Μπάρνετ νεκρό στη θέση του οδηγού ενός φορτηγού στο πάρκινγκ. Κρατούσε ένα πιστόλι. Η αρχική έκθεση της αστυνομίας ανέφερε επίσης ότι υπήρχε ένα σημείωμα στο φορτηγό.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Μπάρνετ ανέφεραν σε δήλωσή τους μετά τον θάνατό του ότι η κατάθεσή του πλησίαζε στο τέλος της και ότι φαινόταν να είναι σε καλή διάθεση. Συγκεκριμένα οι Ρόμπερτ Τουρκέβιτς και Μπράιν Νόουλς ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους:

Δεν είδαμε καμία ένδειξη ότι θα έβαζε τέλος στη ζωή του. Κανείς δεν μπορεί να το πιστέψει. Η αστυνομία του Τσάρλεστον πρέπει να το ερευνήσει πλήρως και με ακρίβεια και να πει στο κοινό τι θα βρει.

Το αστυνομικό τμήμα του Τσάρλεστον ολοκλήρωσε την Παρασκευή την έρευνά του για τον θάνατο του Μπαρνέτ, λέγοντας ότι το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Τσάρλεστον διαπίστωσε ότι ο Μπαρνέτ αυτοκτόνησε. Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Μπάρνετ πυροβολήθηκε στο κεφάλι από κοντινή απόσταση και το όπλο βρέθηκε στο δεξί του χέρι. Βρέθηκε επίσης ένα σημειωματάριο στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου που έδειχνε σημάδια ότι «περνούσε μια περίοδο σοβαρής προσωπικής δυσφορίας», σύμφωνα με δελτίο τύπου για την αστυνομική έρευνα.

Η αστυνομία μοιράστηκε με το CNN μια εικόνα ενός σημειώματος που είχε αφεθεί στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε πολλαπλά υποτιμητικά μηνύματα που απευθύνονταν στην Boeing.

Η Boeing δεν μπορούσε να επικοινωνήσει άμεσα για σχόλια. Τον Μάρτιο, η εταιρεία δήλωσε ότι λυπάται για τον θάνατο του Μπαρνέτ.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή 38χρονη στο Κερατσίνι

Συμφωνία UNICEF-Ισραήλ για επαναλειτουργία σταθμού αφαλάτωσης στη Γάζα

Στις 5 Ιουλίου το ραντεβού των βιβλιόφιλων με την έκθεση βιβλίων στη Θεσσαλονίκη

Σε λειτουργία όλη η γραμμή του τραμ Ασκληπείο Βούλας-Αγία Τριάδα Πειραιά από 1/7

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα