ΑΘΗΝΑ
22:32
|
18.06.2024
Αύξηση κατά 30% εξαγωγών, εισαγωγών και συνεργασίας στον τουριστικό κλάδο, μεταξύ Ρωσίας και χωρών του ΟΙΣ, για το 2023.
Καζάν Φόρουμ 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εμπορικός κύκλος εργασιών της Ρωσίας με τις χώρες-μέλη του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) το 2023 αυξήθηκε 30%, δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μαράτ Χουσνούλιν μετά τη συνεδρίαση της ολομέλειας του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ «Ρωσία – Ισλαμικός Κόσμος: KazanForum 2024».

Όπως δήλωσε ο Χουσνούλιν στους δημοσιογράφους:

«Χάρη σε αυτή την εκδήλωση, έχουμε έρθει ακόμη πιο κοντά με τους συναδέλφους μας – από τις μουσουλμανικές χώρες. Ο εμπορικός μας κύκλος εργασιών αυξάνεται. Μπορώ να πω ότι κατά το περασμένο έτος ο εμπορικός μας κύκλος εργασιών με τις χώρες του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας αυξήθηκε κατά 30 τοις εκατό».

Είπε ότι υπήρξαν περισσότερη συνεργασία στον τουριστικό κλάδο και ότι αυξήθηκε ο όγκος των εξαγωγών και εισαγωγών προϊόντων μεταξύ της Ρωσίας και των μελών του ΟΙΣ.

Μιλώντας για το φόρουμ, ο Χουσνούλλιν είπε ότι φέτος, περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι συμμετέχουν στην εκδήλωση, περισσότεροι από πέρυσι. Συνολικά εκπροσωπούνται 85 χώρες και 84 ρωσικές περιφέρειες.

Δήλωσε επίσης:

Ακόμη και οι νέες μας περιφέρειες έφτασαν σήμερα με τα δικά τους σημαντικά προγράμματα, με την αναζήτηση επενδυτών. Έχουμε συνάψει περισσότερες από 120 συμφωνίες, και αυτές είναι πολύ συγκεκριμένες συμφωνίες.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Ρωσίας και των χωρών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας «Ρωσία – Ισλαμικός Κόσμος: KazanForum» πραγματοποιείται στο Καζάν στις 14-19 Μαΐου. Το KazanForum αποτελεί μια πλατφόρμα για την ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών, επιστημονικών, τεχνικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών του ΟΙΣ. Το φόρουμ έλαβε ομοσπονδιακό καθεστώς με προεδρικό διάταγμα το 2023.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βυθίστηκε το ελληνόκτητο πλοίο Tutor στην Ερυθρά

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Ισραηλινοί στρατηγοί ετοιμάζονται για πόλεμο με τον Λίβανο

Νέος πρόεδρος του ΣΕΒ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα