ΑΘΗΝΑ
20:22
|
04.07.2024
Στα $67.000 σκαρφάλωσε η αξία του Bitcoin μετά από 3 βδομάδες, καθώς το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου σημείωσε πτώση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Bitcoin την Παρασκευή σκαρφάλωσε πάνω από τα 67.000 δολάρια για πρώτη φορά μετά από τρεις εβδομάδες. Η τελευταία φορά που το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βρισκόταν πάνω από αυτό το επίπεδο καταγράφηκε στις 24 Απριλίου.

Η τιμή του Bitcoin διαπραγματευόταν σε αυτό το επίπεδο γύρω στις 4 μ.μ. για ημερήσιο κέρδος 2,8%, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinMarketCap, ενός ιστότοπου παρακολούθησης τιμών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το Ethereum, το μεγαλύτερο altcoin (εναλλακτικό κρυπτονόμισμα) στον κόσμο βάσει της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, σημείωνε άνοδο 5,2% στα 3.090 δολάρια στις 4.37 μ.μ., ενώ άλλα altcoins είδαν τις ημερήσιες τιμές τους να κερδίζουν έως και 10%. Η αξία της αγοράς κρυπτονομισμάτων διαμορφώθηκε στα 2,42 τρισεκατομμύρια δολάρια με ημερήσια αύξηση 3,12%, ενώ το μερίδιο του Bitcoin στην αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν στο 54,4%.

Το Bitcoin την 1η Μαΐου κατρακύλησε κάτω από το επίπεδο των 57.000 δολαρίων για πρώτη φορά μετά από δύο και πλέον μήνες, το οποίο σηματοδότησε το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 27 Φεβρουαρίου. Η αγορά κρυπτονομισμάτων γνώρισε ένα ξεπούλημα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς η ζήτηση των επενδυτών για το Bitcoin μειώθηκε μετά τη μείωση του στο μισό τον περασμένο μήνα και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Binance καταδικάστηκε σε τέσσερις μήνες φυλάκισης.

Η πρόσφατη ανάκαμψη των κρυπτονομισμάτων ήρθε μετά τον πληθωρισμό των καταναλωτών στις ΗΠΑ τον Απρίλιο που έδειξε την Τετάρτη επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αύξησε τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πτώση του πετρελαίου λόγω στοιχείων που δείχνουν οικονομική επιβράδυνση στις ΗΠΑ

Σούπερ Μάρκετ: Μείωση 1,92% στις τιμές προϊόντων από τον Ιούνιο του 2023 στο 2024

Το Bitcoin πέφτει κάτω από τα $59.000, μειώνοντας την αξία του κατά 4%

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO- Επίσημα νέο μέλος η Λευκορωσία (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα