ΑΘΗΝΑ
04:51
|
26.06.2024
Τουλάχιστον 35.386 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τον περασμένο Οκτώβριο.
Συγγενείς θρηνούν καθώς τα πτώματα όσων σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Baptist al-Ahli στην πόλη της Γάζας, στη Γάζα στις 16 Μαΐου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 35.386 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από τον περασμένο Οκτώβριο, δήλωσε το Σάββατο το υπουργείο Υγείας στον πολιορκημένο θύλακα, μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, άλλοι 79.366 άνθρωποι έχουν επίσης τραυματιστεί από την επίθεση.

«Οι ισραηλινές επιθέσεις σκότωσαν 83 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 105 το τελευταίο 24ωρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από ερείπια και στους δρόμους καθώς οι διασώστες δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει μια αδυσώπητη επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη διασυνοριακή επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς την περασμένη 7η Οκτωβρίου που σκότωσε περίπου 1.200 ανθρώπους.

Το Τελ Αβίβ έχει επίσης επιβάλει έναν ακρωτηριαστικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, αφήνοντας τον πληθυσμό της, ιδιαίτερα τους κατοίκους της βόρειας Γάζας, στα πρόθυρα της πείνας.

Πάνω από επτά μήνες μετά τον ισραηλινό πόλεμο, τεράστιες εκτάσεις της Γάζας ήταν ερειπωμένες, ωθώντας το 85% του πληθυσμού του θύλακα σε εσωτερικό εκτοπισμό εν μέσω ενός ακρωτηριασμού αποκλεισμού τροφίμων, καθαρού νερού και φαρμάκων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σε μια ενδιάμεση απόφαση τον Ιανουάριο, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης δήλωσε ότι είναι «εύλογο» ότι το Τελ Αβίβ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, διατάσσοντάς το να σταματήσει τέτοιες πράξεις και να λάβει μέτρα για να εγγυηθεί ότι παρέχεται ανθρωπιστική βοήθεια σε αμάχους στο θύλακα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα