ΑΘΗΝΑ
15:07
|
01.07.2024
Σφοδρές πλημμύρες και βροχοπτώσεις έπληξαν το κρατίδιο του Σάαρλαντ της νοτιοδυτικής Γερμανίας με αποτέλεσμα εκκενώσεις σπιτιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μεγάλα τμήματα του γερμανικού κρατιδίου Σάαρλαντ επλήγησαν από πλημμύρες την Παρασκευή. Ευτυχώς, κανείς δεν έχει τραυματιστεί μέχρι στιγμής, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Το υπουργείο έκανε λόγο για «εκτεταμένη κατάσταση πλημμυρών» με επίκεντρο το νοτιοανατολικό τμήμα του κρατιδίου. Στις πόλεις, η κατάσταση ήταν τεταμένη στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Σααρμπρίκεν, στο Σααρμπρίκεν-Ρουσσχάιτε, στο Έπελμπορν, στο Νόινκιρχεν, στο Γκερσβάιλερ, στο Σεντ Βέντελ, στο Σάαρλουις και στο Μέρζιγκ. Σε ορισμένα μέρη, οι κάτοικοι έπρεπε να μετακινηθούν από διαμερίσματα σε απομονωμένους δρόμους. Ορισμένοι οίκοι ευγηρίας, όπως ένας στο Μάρπινγκεν, χρειάστηκε επίσης να εκκενωθούν.

Προειδοποιήσεις για έντονη βροχόπτωση ίσχυαν για το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής χώρας την Παρασκευή, αλλά το Σάαρλαντ έφερε τελικά το μεγαλύτερο βάρος της βροχόπτωσης.

Λόγω των σοβαρών πλημμυρών στο Σάαρλαντ, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ακύρωσε ένα προεκλογικό ραντεβού για τις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο στο κρατίδιο. Αντ’ αυτού, θα επισκεφθεί τμήματα του Σάαρλαντ μαζί με την πρωθυπουργό του κρατιδίου Άνκε Ρέχλινγκερ για να πάρει μια ιδέα για την κατάσταση επί τόπου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης Γιούλιαν Λάνγκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μονεμβασιά

Εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Χίο και Κω -Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Εγκατάλειψη Mirage 2000-5 στην Τανάγρα- Σώος ο πιλότος

Οι περίεργες υποψηφιότητες στο ΠΑΣΟΚ και τα γνωστά κέντρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα