ΑΘΗΝΑ
06:42
|
01.07.2024
Ο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών του Καναδά προειδοποίησε ότι η κινεζική κυβέρνηση συλλέγει πληροφορίες μέσω του TikTok.
TikTok
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Καναδά δήλωσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν το TikTok επειδή η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί κανάλι πληροφόρησης για την κινεζική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Η απάντησή μου ως διευθυντής είναι ότι υπάρχει μια πολύ ξεκάθαρη στρατηγική από την πλευρά της κυβέρνησης της Κίνας, για να μπορεί να αποκτήσει προσωπικές πληροφορίες από οποιονδήποτε σε όλο τον κόσμο. Ως άτομο, θα έλεγα ότι δεν θα συνιστούσα σε κανέναν απολύτως να έχει το TikTok.

Τα σχόλιά του έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CBC που θα μεταδοθεί το Σάββατο. Μια ετήσια έκθεση της CSIS που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα περιείχε ένα αυστηρό μήνυμα σχετικά με τους κατασκόπους της κινεζικής κυβέρνησης που «αρπάζουν τις πληροφορίες παγκοσμίως».

Επιπλέον πρόσθεσε:

Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορεί να ρωτήσουν: Γιατί είναι μεγάλη υπόθεση για έναν έφηβο τώρα να έχει τα δεδομένα του στο TikTok; Λοιπόν, σε πέντε χρόνια, σε 10 χρόνια, αυτός ο έφηβος θα είναι ένας νεαρός ενήλικας, θα συμμετέχει σε διαφορετικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, βρεθείστο στόχαστρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, θα έχει πολλές πληροφορίες για αυτόν.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας δήλωσε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έχει θεσπίσει νομοθεσία που ελέγχει τις πληροφορίες και απαιτεί από τους Κινέζους πολίτες, ανεξάρτητα από το πού ζουν παγκοσμίως, να βοηθούν τους Κινέζους συλλέκτες πληροφοριών.

Συγκεκριμένα είπε:

Χρησιμοποιούν αναλύσεις μεγάλων δεδομένων, έχουν καταπληκτικές φάρμες υπολογιστών που επεξεργάζονται τα δεδομένα, αναπτύσσουν τεχνητή νοημοσύνη … με βάση τη χρήση αυτών των δεδομένων. Ο απώτερος στόχος είναι πάντα η προστασία των συμφερόντων του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Και έτσι από αυτή την άποψη, από πολλές απόψεις, αυτό αποτελεί απειλή για τον τρόπο που ζούμε.

Δεν είναι ο μόνος που ανησυχεί για το TikTok. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έδωσε πρόσφατα στη μητρική εταιρεία της TikTok, την Byte Dance, ένα χρόνο για να πουλήσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ή να αντιμετωπίσει απαγόρευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Στις 06/10, 13/10 οι εκλογές για την ηγεσία – Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας, Γερουλάνος

Οι Χούθι επιδεικνύουν drone σκάφος που χτύπησε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Υεμένη: Συνομιλίες ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών

Το Πακιστάν θα ξεκινήσει τη δεύτερη φάση απελάσεων Αφγανών πίσω στη χώρα τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα