ΑΘΗΝΑ
13:04
|
08.07.2024
Πάνω από 50 οι νεκροί και τουλάχιστον 2.000 τα κατεστραμμένα σπίτια στο Αφγανιστάν λόγω πλημμυρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από νέα έντονη βροχόπτωση και πλημμύρες στο κεντρικό Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος.

Ο Mawlawi Abdul Hai Zaeem, επικεφαλής του τμήματος πληροφοριών της κεντρικής επαρχίας Ghor, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πόσοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από το κύμα βροχής που ξεκίνησε την Παρασκευή, το οποίο είχε επίσης αποκόψει πολλούς βασικούς δρόμους προς την περιοχή.

Ο Ζαΐμ πρόσθεσε ότι 2.000 σπίτια καταστράφηκαν, 4.000 υπέστησαν μερικές ζημιές και περισσότερα από 2.000 καταστήματα βρέθηκαν κάτω από το νερό στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Φερόζ-Κοχ.

Την περασμένη εβδομάδα, πλημμύρες που προκλήθηκαν από ισχυρές βροχοπτώσεις κατέστρεψαν χωριά στο βόρειο Αφγανιστάν, σκοτώνοντας 315 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 1.600, ανακοίνωσαν οι αρχές την Κυριακή.

Την Τετάρτη, ένα ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε η αφγανική πολεμική αεροπορία συνετρίβη λόγω «τεχνικών προβλημάτων» κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ανάσυρσης των σορών ανθρώπων που είχαν πέσει σε ποταμό στην επαρχία Γκορ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν 12, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Το Αφγανιστάν είναι επιρρεπές σε φυσικές καταστροφές και τα Ηνωμένα Έθνη το θεωρούν ως μία από τις πιο ευάλωτες χώρες στην κλιματική κρίση.

Παλεύει με την έλλειψη βοήθειας μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, καθώς οι ξένες δυνάμεις αποσύρθηκαν από τη χώρα το 2021 και η αναπτυξιακή βοήθεια που αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά των οικονομικών της κυβέρνησης περικόπηκε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΕΥΔΑΠ: Πιθανή διακοπή νερού σε Πέραμα, Κερατσίνι και Δραπετσώνα

Ο γρίφος της συνεργασίας Μακρόν-Αριστεράς, η ήττα της Λεπέν και η ανησυχία της Ευρώπης

Αστυνομική έφοδος στην κατάληψη του κυλικείου της Ιατρικής του ΑΠΘ

Περισσότεροι από 10.000 Παλαιστίνιοι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια στη Λωρίδα της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα