ΑΘΗΝΑ
09:54
|
30.06.2024
Παράνομη κατεδάφιση ναού και κρατική αυθαιρεσία καταγγέλλει η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία μετά το γκρέμισμα ναού στο Κίεβο.
Η κατεδάφιση του ναού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου, η εκκλησία Vladimir-Olginsky της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατεδαφίστηκε αυθαίρετα, κατά παράβαση της Ουκρανικής νομοθεσίας. Αυτό αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το Τμήμα Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι η ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική σημασία της Εκκλησίας είναι δύσκολο να εκτιμηθεί, επειδή είναι το πρώτο πέτρινο ιερό της περιοχής του Κιέβου, που καθαγιάστηκε στα τέλη του 10ού αιώνα. Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει όλα τα νομικά δικαιώματα για τον ναό. Της παραχωρήθηκε η κυριότητα του ναού το 2012.

Όπως αναφέρει στο έγγραφο:

Το 2007, με την ευλογία του Προκαθημένου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βολοντίμιρ, άρχισε η αποκατάσταση του Ιερού και το 2012, η θρησκευτική κοινότητα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έλαβε την κυριότητα του Ιερού του Ναού της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην περιοχή Σεβτσένκο του Κιέβου βάσει της απόφασης του Περιφερειακού Δικαστηρίου Σεβτσένκο του Κιέβου της 15.02.2012 (υπόθεση αριθ. 2-10218/11). Η καταχώρηση του δικαιώματος κυριότητας 1788799 στην κρατική καταχώριση του δικαιώματος κυριότητας επί ακινήτων έγινε βάσει της απόφασης σχετικά με την κρατική καταχώριση των δικαιωμάτων και τους αριθ. 4268791 της 24.07.2013.

Σημειώνεται ότι η κατεδάφιση του ναού πραγματοποιήθηκε με εντολή του κρατικού εκτελεστή στο πλαίσιο εκτελεστικής διαδικασίας. Παράλληλα, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία προσέφυγε επανειλημμένα στο δικαστήριο για να προστατεύσει τα δικαιώματά της, αλλά οι αιτήσεις και οι καταγγελίες της δεν εξετάστηκαν δεόντως.

Η νομική υπηρεσία απευθύνθηκε στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου με το αίτημα: να ελεγχθούν οι συνθήκες κατεδάφισης του ναού και να ληφθούν μέτρα κατά των δραστών– να κινηθεί ποινική διαδικασία για το γεγονός της κατάχρησης εξουσίας από κρατικό στέλεχος.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνοιξαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο στη Γαλλία

Γαλλία: Η ανάκληση μίας άδειας εξόρυξης ως παράγοντας που δεν πρέπει να λείπει από την εξίσωση των βουλευτικών εκλογών

Το Ισραήλ στοχεύει τη χριστιανική κοινότητα στην Παλαιστίνη: Υπουργείο Εξωτερικών

Εξοντώστε τον: Μετά τον Κόρμπιν και τον Φίτσο, ο Μελανσόν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα