ΑΘΗΝΑ
01:22
|
27.07.2024
Την ανάγκη για ένα αναδιαρθρωμένο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς, τόνισε ο πρόεδρος της Κένυας, Ουίλιαμ Ρούτο.
Ο πρόεδρος της Κένυας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Κένυας Ουίλιαμ Ρούτο ζήτησε την Παρασκευή να γίνουν μεταρρυθμίσεις στα διεθνή χρηματοδοτικά ιδρύματα ώστε να διασφαλιστεί ένα σύστημα χωρίς αποκλεισμούς.

Μιλώντας στο Africa CEO Forum 2024 στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι, ο Ρούτο τόνισε την ανάγκη εκδημοκρατισμού των διοικητικών συμβουλίων των πολυμερών αναπτυξιακών τραπεζών, διασφαλίζοντας ότι όλα τα μέλη θα έχουν ίσο λόγο στη διοίκησή τους.

Ο Ρούτο δήλωσε ότι η τρέχουσα διεθνής «χρηματοοικονομική αρχιτεκτονική είναι ελαττωματική, είναι άδικη, δεν είναι σωστή και πρέπει να διορθωθεί» επειδή παραμελεί τα συμφέροντα των αναπτυσσόμενων χωρών.

Ο ηγέτης της Κένυας δήλωσε ότι είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον αργότερα αυτόν τον μήνα.

Μίλησε μαζί με τους προέδρους Πολ Καγκάμε της Ρουάντα και Φιλίπε Νιούσι της Μοζαμβίκης σε ένα πάνελ, με τίτλο Ηγεσία στον Άξονα : Ο ρόλος της Αφρικής στην παγκόσμια σκηνή.

Ο Ρούτο δήλωσε ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις θα επιτρέψουν στις υποβαθμισμένες χώρες να υποστηρίξουν αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα, όπως η διάθεση πρόσθετων πόρων για δάνεια με ευνοϊκούς όρους. Ο πρόεδρος της Κένυας δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους θα βοηθήσουν πολλές χώρες να βγουν από τη δυσπραγία του χρέους και να τους δώσουν την ευκαιρία να επιδιώξουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους.

Η διήμερη ετήσια σύνοδος κορυφής, η οποία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, συγκέντρωσε περίπου 2.500 επιχειρηματίες και φορείς χάραξης πολιτικής και είχε ως στόχο να συζητήσει τα πιεστικά ζητήματα που επηρεάζουν την ήπειρο. Η σύνοδος κορυφής διοργανώνεται από το παναφρικανικό γαλλικό περιοδικό Jeune Afrique σε συνεργασία με τη Διεθνή Εταιρεία Χρηματοδότησης, μέρος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Καγκάμε στις χαιρετιστήριες δηλώσεις του ζήτησε την ενότητα της ηπείρου προκειμένου να προωθηθεί η αναπτυξιακή της ατζέντα. Συγκεκριμένα δήλωσε:

Όσο πιο ενωμένη είναι η Αφρική, τόσο πιο παραγωγική θα είναι η δέσμευσή μας με τους εταίρους. Η ολοκλήρωση, για την επιχειρηματική κοινότητα της Αφρικής, είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουμε τις αγορές μας και να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί. Η Αφρική δεν χρειάζεται να ζητάει μια θέση στο τραπέζι.

Ο επιχειρηματίας Aliko Dangote από τη Νιγηρία, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Dangote, του μεγαλύτερου βιομηχανικού ομίλου στη Δυτική Αφρική, δήλωσε: «Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να κάνουμε την Αφρική μεγάλη. Δεν βάζω μόνο τα χρήματά μου, αλλά βάζω την ψυχή και τη ζωή μου».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράκτορας του εξωτερικού για το Κρεμλίνο η ρωσική έκδοση της Bild

Ζυμώσεις για μία νέα συμφωνία Βρετανίας-Ε.Ε. βλέπει το Politico

Δίκη Μάτι: Μάρτυρες ρίχνουν ευθύνες σε Λιμενικό, Πυροσβεστική και Αστυνομία

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η ιστορική οινοποιία «Τσάνταλης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα