ΑΘΗΝΑ
12:50
|
22.06.2024
Σε καταγγελία κατά της ΚΝΕ - ΠΚΣ προχώρησαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις, λόγω μποϋκοτάζ της τελευταίας στην συμμετοχή του συλλόγου στην πορεία.
Συγκέντρωση
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε καταγγελία προέβη η πανεπιστημιακή παράταξη «Αγωνιστικές Κινήσεις» κατά της ΚΝΕ – ΠΚΣ του Φυσικού ΑΠΘ, με αφορμή την στάση και τοποθέτηση της τελευταίας όσον αφορά την συμμετοχή του φοιτητικού συλλόγου στην διαδήλωση της Τετάρτης στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία αναφέρει:

Τοποθέτηση της ΚΝΕ-ΠΚΣ του Φυσικού ΑΠΘ στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου ανήμερα της διαδήλωσης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (15/5): «Ψηφίζουμε ΚΑΤΑ στη συμμετοχή του Συλλόγου στη διαδήλωση γιατί δεν μπορούμε να καλούμε και κάθε μέρα κινητοποιήσεις επειδή σφαγιάζονται στην Παλαιστίνη. Ο σύλλογος έκανε αρκετά τη Δευτέρα» (βλ. ολονυχτία). 

Στη διαδήλωση 15/5 ημέρα Τετάρτη, καλούσαν μαζικά οι Παλαιστίνιοι, οι Οργανώσεις και Συλλογικότητες που εδώ και 7 μήνες κινητοποιούνται για τη Γάζα και όσοι Φοιτητικοί Σύλλογοι δεν κατάφερε να παρεμποδίσει η ΚΝΕ-ΠΚΣ, με αφορμή τη μεγάλη επέτειο της Νάκμπα, στα 76 χρόνια από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ.

Η κατάπτυστη αυτή τοποθέτηση στο σύλλογο του Φυσικού ΑΠΘ δεν είναι παρά ένα στιγμιότυπο της πανελλαδικής συμπεριφοράς της ΚΝΕ-ΠΚΣ η οποία:

• Σε όλη τη χώρα, είπε ΟΧΙ στη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, ενώ όπου αναγκάστηκε να συμφωνήσει με τη σύγκλισή τους λόγω παρουσίας στο σύλλογο άλλων δυνάμεων μεταξύ των οποίων και οι Αγωνιστικές Κινήσεις που άσκησαν μέγιστη πίεση, απλά εφάρμοσε μποϋκοτάζ στην πράξη (δεν εμφανίστηκε).

• Είπε ΟΧΙ στη διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στην μεγάλη επέτειο της Νάκμπα, με αποτέλεσμα την απουσία δεκάδων φοιτητικών συλλόγων από τις πορείες στις μεγάλες πόλεις της χώρας την ώρα που διαδήλωναν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από τις ΗΠΑ μέχρι το Τελ Αβίβ.

Στο φόντο του φοιτητικού ξεσηκωμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη στο πλευρό της Παλαιστίνης, αυτή η στάση της «1ης δύναμης» στα ελληνικά πανεπιστήμια μιλάει από μόνη της. Και δεν ξεπλένεται με τη συμμετοχή σε μία ολονυκτία εκτός σχολών, ούτε με τα υπερατλαντικά ταξίδια που κάνει ο Κουτσούμπας όταν είναι να σφίξει ανώδυνα τα χέρια των φοιτητών άλλων χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αριζόνα: Έξι νεκροί λόγω καύσωνα

Δήμος Ερυμάνθου: Αίτημα να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Σερβία: Απειλεί με αποχώρηση από το Euro λόγω αντισερβικών συνθημάτων

Φωτιές: Οριοθετήθηκαν όλες εκτός από την Πηνεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα