ΑΘΗΝΑ
08:23
|
25.06.2024
Αναβάθμιση των όπλων της Χεζμπολάχ, καθώς τα νέα drone πλέον εκτοξεύουν ρουκέτες αντί για χτυπήματα - καμικάζι.
Το drone της Χεζμπολάχ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε ένα ισχυρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ικανό να εκτοξεύσει ρουκέτες σε ευαίσθητη στρατιωτική θέση, προκειμένου να στοχεύσει μια στρατιωτική εγκατάσταση στο βόρειο Ισραήλ. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, εξοπλισμένο με δύο ρουκέτες S-5, έπληξε μια σημαντική ισραηλινή στρατιωτική εγκατάσταση στη Metula στο βόρειο Ισραήλ.

Η λιβανέζικη ομάδα δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει το drone να κατευθύνεται προς τη στρατιωτική θέση, όπου ήταν σταθμευμένα ισραηλινά τανκς, με τα πλάνα να δείχνουν τη στιγμή που εκτοξεύονται οι δύο ρουκέτες και στη συνέχεια το drone να εκρήγνυται.

Ήταν η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τη χρήση αυτού του τύπου όπλου από τότε που ξέσπασαν οι διασυνοριακές ανταλλαγές με το Ισραήλ τον Οκτώβριο του 2023 μετά τον αιφνιδιαστικό βομβαρδισμό της Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός αναγνώρισε ότι η Χεζμπολάχ κατάφερε να πλήξει μια ευαίσθητη στρατιωτική εγκατάσταση στην Κάτω Γαλιλαία με ένα εκρηκτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τη βάση της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, όπου λειτουργεί το γιγαντιαίο αερόστατο ανίχνευσης πυραύλων, γνωστό ως Sky Dew, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Την Παρασκευή ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ αναγνώρισε «εκτεταμένες ζημιές» στο βόρειο Ισραήλ λόγω των συνεχιζόμενων διασυνοριακών μαχών με τη Χεζμπολάχ, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Gallant δήλωσε ότι το Τελ Αβίβ πρέπει να προετοιμαστεί και να λάβει υπόψη του ότι όλα μπορούν να συμβούν. Πρόσθεσε: «Όπως είπα στα στρατεύματα πριν εισέλθουμε στη Γάζα, και δεν με πίστεψαν, σας το λέω κι εδώ: Περιμένετε, θα δράσουμε».

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι περίπου 75 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο.

Σε ένα σχετικό περιστατικό, η Magen David Adom, η ισραηλινή ιατρική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ότι δύο Ισραηλινοί τραυματίστηκαν εξαιτίας του καταιγισμού ρουκετών από τον Λίβανο με στόχο την Άνω Γαλιλαία στο βόρειο Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι στόχευσε τη βάση Tsnobar στα κατεχόμενα συριακά Υψίπεδα του Γκολάν με 50 ρουκέτες Katyusha και θέσεις πυροβολικού στην Al-Zaura, στο βόρειο Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Thessaly & Evros Pass: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Εκδήλωση: «Παλαιστίνη-γεωγραφίες του εποικισμού»

Ο αγώνας των εργαζομένων της Fieratex ως «όαση» μέσα στην απέραντη «έρημο» ανεργίας και επισφάλειας

Γαλλία-δημοσκόπηση: Η άκρα δεξιά διατηρεί ευρύ προβάδισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα