ΑΘΗΝΑ
21:44
|
30.06.2024
Αισιοδοξία, καθώς άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο φέρονται να έχουν επικοινωνήσει μετά την αναγκαστική προσγείωση.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης Copernicus ενεργοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά από αίτημα του Ιράν, προκειμένου να συνδράμει στην χαρτογράφηση της περιοχής στην οποία φέρεται να έκανε αναγκαστική προσγείωση νωρίς το απόγευμα το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί

Την ίδια ώρα την πρόθεσή της να συνδράμει στις έρευνες των σωστικών συνεργείων κοινοποίησε, μεταξύ άλλων χωρών όπως η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία, και η Ρωσία.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε απαραίτητη βοήθεια για την αναζήτηση του αγνοούμενου ελικοπτέρου και τη διερεύνηση των αιτιών του συμβάντος», δήλωσε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών σύμφωνα με το RIA.

Νωρίτερα, αξιωματούχος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου που βρίσκεται στην περιοχή όπου συνεχίζονται οι έρευνες κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες διέψευσε πληροφορίες ότι το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έχει βρεθεί, κάνοντας λόγο για φήμες που διέρρευσαν από τοπικά ΜΜΕ.

Ρεπόρτερ της κρατικής τηλεόρασης στην περιοχή επικαλέστηκε επίσης τον υπουργό Ενέργειας Αλί Ακμπάρ Μεραμπιάν ότι δεν υπάρχουν νεότερα από τα πάνω από 65 συνεργεία διάσωσης που κινητοποιούνται στην περιοχή, ωστόσο, ο δημοσιογράφος είπε ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης πιστεύεται πως βρίσκονται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από μια περιοχή όπου υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί το ελικόπτερο.

Ο επικεφαλής της ομάδας αναζήτησης παραμένει αισιόδοξος καθώς έγινε επαφή με ελικόπτερο

Ένας από τους αξιωματούχους που επέβαιναν στο ελικόπτερο και ένα μέλος του πληρώματος πτήσης επικοινώνησαν, μετά το περιστατικό που υπέστη το ελικόπτερο, σύμφωνα με τον Μοσέν Μανσουρί, αναπληρωτή του προέδρου για εκτελεστικές υποθέσεις.

«Αυτό ήταν ένα από τα ελπιδοφόρα σημεία που δείχνει ότι η σοβαρότητα του περιστατικού δεν ήταν πολύ υψηλή, επειδή δύο από τα άτομα που βρίσκονταν στην πτήση επικοινώνησαν με τους ανθρώπους μας σε πολλές περιπτώσεις», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ηγείται της έρευνας στο σημείο, στην κρατική τηλεόραση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και Πόρο

Δύο πύρινα μέτωπα στην Αττική-Νεκρός 45χρονος στον Διόνυσο (upd)

Η Παλαιστίνη συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου

Τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες σε έκρηξη οικιακού αερίου στη Σμύρνη της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα